.jpg)
BIOTANK , un sistema que combina biotecnologia i anàlisi de dades per a combatre la contaminació de CO2 de l'aire, ha obtingut el segon lloc en la final nacional del ClimateLaunchpad, celebrada aquest dijous 27 en Les Naus, el centre d'innovació social i urbana de l'Ajuntament de València.
BIOTANK, la start up de UVemprén de 3 estudiants de l'ETSE, Sandra Paniagua, Gema Bravo i Elena Álvarez, es destaca pel seu innovador sistema d'algues que captura CO₂ i produeix biomassa utilitzable en la creació de biocombustibles, aliments i medicaments.
Aquest enfocament no sols redueix les emissions contaminants, sinó que també ofereix una solució sostenible i multifuncional per a diversos sectors industrials.
El programa ClimateLaunchpad, considerat la major competició d'ecoideas del món, compte a Espanya amb el suport de l'Ajuntament de València, a través de València Innovation Capital i AVAESEN.
Al costat de BIOTANK, les startups TERRAVERSA, que es va alçar amb el primer lloc, i NETTO, que va obtenir el tercer lloc, també avançaran a la següent fase. Les tres startups han sigut accelerades per mentors especialitzats a València i competiran amb altres projectes europeus per a arribar a la final global.
En aquesta fase, només els millors entre els 50 països participants en el ClimateLaunchpad tindran l'oportunitat de guanyar premis de 10.000, 5.000 i 2.500 euros, a més d'assegurar la seua entrada en una de les majors i més prestigioses acceleradores cleantech d'Europa, Climate-KIC Accelerator.
Conèix més de BIOTANK