UVcooperacióUniversitat de ValènciaFundació General Logo del portal

Últimes adquisicions

 • Imatge representativa de la publicació

  Biblioteques i Objectius de Desenvolupament Sostenible: manual per a treballar l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible en les biblioteques municipals

  FILIPPI, F. (coord.).,

  Valencia: Fundación MUSOL , 2018. Llibre

  La Fundación MUSOL publica un manual què pretén ser una eina molt útil per incorporar les biblioteques a l’Agenda 2030. La implicació d’aquestes és essencial perquè l’Agenda siga assumida com a agenda comuna per totes les persones, així com per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible tant en l’entorn més immediat com a nivell global.

  Trobes

  ISBN: 9788409027460
 • Imatge representativa de la publicació

  El colapso de las naciones

  KOHR, L.,

  Barcelona: Virus Editorial , 2018. Llibre

  Assaig en forma de sàtira que reivindica la “idea de la proporció”. La seua incorrecció política denuncia el culte a la grandària com la patologia essencial del segle XX. Encara que la proposta parega ingènua, al món contemporani només les grans potencies tenen la dimensió què permet estendre la misèria social que s’intenta previndre

  Trobes

  ISBN: 9788492559886
 • Imatge representativa de la publicació

  Políticas de seguridad para la paz: otra seguridad es posible y necesaria.

  BAGUR, M.L. [et al.].,

  Barcelona: Icaria , 2018. Llibre

  Publicació col·lectiva que pretén contribuir des d’un anàlisi rigorós i compromès a la creació de noves narratives de seguretat. Mostra una primera aproximació a visions crítiques amb les polítiques de seguretat tradicionals, de caràcter militarista, que conformen la seguretat actualment hegemònica i es realitza una reflexió sobre possibles alternatives locals i globals de la seguretat.

  Trobes

  ISBN: 9788498888775
 • Imatge representativa de la publicació

  Mujeres de Bombay: la India de las más valientes.

  SANLLORENTE, J.,

  Barcelona: Plataforma Editorial , 2018. Llibre

  Moltes xiquetes no tenen accés a l’educació a la Índia i la taxa de matrimonis infantils és prou alta. L’autor ha estat testimoni de la discriminació que afronten les dones a la Índia durant més de 13 anys i comparteix la seua lluita, el seu coratge i èxit en aquest inspirador llibre.

  Trobes

  ISBN: 9788417376529
 • Imatge representativa de la publicació

  Inmigración y asilo, en el centro de la arena política: anuario CIDOB de la inmigración 2018

  ARANGO, J. [et al.] (dirs.).

  Barcelona: Barcelona Centre for International Affairs , 2018. Llibre

  Publicació d’anàlisi que, a partir d’una perspectiva multi i interdisciplinar, examina les principals característiques i tendències de la immigració i les polítiques d’immigració a Espanya, al context europeu i internacional.

  Trobes

  ISBN: 9788492511600
 • Imatge representativa de la publicació

  La sociología y el sur de Europa: Italia y España ante el cambio climático y el fenómeno migratorio.

  TARDIVO, G.; BARBEITO, R. (coords.).,

  Barcelona: Editorial UOC , 2018. Llibre

  Aquest llibre recull les ponències presentades al seminari organitzat a la Universidad Rey Juan Carlos el 27 d’abril de 2018, les quals reflexionen sobre les qüestions fonamentals que hauran d’enfrontar les generacions futures d’Itàlia i d’Espanya. Tots i totes els autors i autores tenen un llarg recorregut acreditat al camp de la investigació sociològica.

  Trobes

  ISBN: 9788491803713
 • Imatge representativa de la publicació

  Tradiciones locales para una alimentación saludable: comidas ricas con alimentos locales bien combinados.

  RUANO, L.; REÁTEGUI, N. (coords.).

  Valencia: Fundació General de la Universitat de València , 2019. Llibre

  Aquesta publicació incideix en la recuperació de les pràctiques tradicionals de producció, preparació i consum d’aliments que signifiquen un benefici de les famílies de les comunitats indígenes, mitjançant la diversificació d’aliments i la millora de les seus pràctiques de consum, higiene i cura de la salut. Conté 38 receptes tradicionals (en quítxua i castellà) de l’Amazònia, amb productes de la regió.

  Trobes

  ISBN: 9788491332268
 • Imatge representativa de la publicació

  Del fascismo al populismo en la historia

  FINCHELSTEIN, F.,

  Barcelona: Taurus , 2019. Llibre

  Amb una freqüència inèdita en els últims setanta anys, els termes feixisme i populisme es repeteixen, definits a gust o conveniència dels seus usuaris, en el discurs de polítics, periodistes, acadèmics... Finchelstein presenta una mirada conceptualment clara historiogràficament precisa sobre les maneres en què tots dos fenòmens es manifesten en l’actualitat.

  Trobes

  ISBN: 9788430622009
 • Imatge representativa de la publicació

  Las migraciones de jóvenes y adolescentes no acompañados: una mirada internacional.

  RODRÍGUEZ, A.; GIMENO, C. (coords.).,

  Granada: Universidad de Granada , 2018. Llibre

  Es tracta d’una monografia col·lectiva que analitza en profunditat temes de màxima actualitat. Des de la pluralitat de disciplines acadèmiques i enfocaments teòrics i pràctics, un equip internacional d’especialistes de reconegut prestigi exposa les claus per a comprendre les migracions infantils i juvenils autònomes, el tràfic de nenes i joves amb finalitats d’explotació sexual i les transformacions dels sistemes de protecció de la infància

  Trobes

  ISBN: 9788433863539
 • Imatge representativa de la publicació

  El final de la negritud

  DICKERSON, D. J.,

  Guadarrama: Ediciones del Oriente y del Mediterráneo , 2018. Llibre

  És el racisme nord-americà un mal incurable? Fins a quin punt el concepte de “negritud” ha tingut com a conseqüència obsessionar a la comunitat afro estatunidenca amb l’Amèrica blanca, o ha estat utilitzat per aquesta per a sublimar el seu menyspreu cap a l’Amèrica negra? Com es sosté un moviment enfront de l’èxit de la seua pròpia agenda política? Heus aquí alguns dels interrogants que es formulen a aquesta obra.

  Trobes

  ISBN: 9788494875939.
 • Imatge representativa de la publicació

  La educación ciudadana en un mundo en transformación: miradas y propuestas.

  Mínguez, R.; ROMERO, E. (coords.),

  Barcelona: Octaedro , 2018. Llibre

  Un dels reptes més apressants als quals s’enfronta l’educaciód’avui és com preparar ciutadans per a donar resposta al que està per vindre. Quan parlem d’educació ciutadana, no podem prescindir d’una crítica de l’actual sistema educatiu i dels models predominants des dels quals s’educa, ni podem obviar al servei de qui i per a què s’educa.

  Trobes

  ISBN: 9788417219772
 • Imatge representativa de la publicació

  El dominio mundial: elementos del poder y claves geopolíticas

  BAÑOS, P.,

  Barcelona: Ariel , 2018. Llibre

  Jason Stanley nos explica en este libro los mecanismos que utiliza el fascismo para llegar al poder y articular nuestras vidas: del pasado mítico a la propaganda, pasando por la sexualidad, la jerarquía o el victimismo del ellos contra nosotros. El fascismo no es solo cosa del pasado, sino que se ha infiltrado en el presente para, si no tomamos consciencia, marcar la agenda del futuro. De un futuro muy negro.

  Trobes

  ISBN: 9788434429253
 • Imatge representativa de la publicació

  Transformación agraria, migración y desarrollo

  DELGADO, R.; VELTMEYER, H.,

  Barcelona: Icaria , 2018. Llibre

  En aquesta obra, escrita amb claredat i precisió, Pedro Baños ens ofereix una sorprenent imatge dels elements amb els quals s’exerceix el domini mundial. La força militar, la capacitat econòmica, la diplomàcia, els serveis d’intel·ligència, els recursos naturals, el coneixement i la comunicació estratègica, entre altres, es mostren com ferramentes què utilitzen les grans potències per imposar la seua voluntat i control

  Trobeshttp://go.uv.es/rB2XHZs

  ISBN: 9788498888768.
 • Imatge representativa de la publicació

  Los campos de concentración de Franco: sometimiento, tortures y muerte tres las alambradas.

  HERNÁNDEZ, C.,

  Barcelona: Ediciones B , 2019. Llibre

  Els camps de concentració van ser la primera pota d’un sistema repressiu, un holocaust ideològic, que va convertir a tota Espanya en una immensa presó repleta de fosses. En ells, presos polítics i presoners de guerra van ser assassinats, van morir de fam i malalties, van patir tot tipus de tortures i humiliacions. Les dades i les proves documentals d’aquest llibre resulten, així doncs, fonamentals

  Trobes

  ISBN: 9788466664783
 • Imatge representativa de la publicació

  Silencio administrativo: la pobreza en el laberinto burocrático

  MESA, S.,

  Barcelona: Editorial Anagrama , 2019. Llibre

  Aquesta és una historia real. La d’una dona sense llar, discapacitada i malalta que tracta de sol·licitar la renda mínima a la qual té dret segons els optimistes missatges de l’administració i els mitjans. Però el laberint burocràtic que ha de recórrer per a això, els esculls i través amb què ensopega i la crueltat d’un sistema que exigeix més a qui menys té desemboquen en la desesperació. Mentrestant, els ciutadans es queden amb la impressió contrària. Aquest és un dels començaments de la aporofòbia

  Trobes

  ISBN: 9788433916273.
 • Imatge representativa de la publicació

  No a la impunidad: jurisdicción universal, la última esperanza de las víctimas

  GARZÓN, B.,

  Barcelona: Debate , 2019. Llibre

  En aquest llibre, Baltasar Garzón repassa totes les seues actuacions i aquells casos flagrants en què li hagués agradat actuar però no va poder, configurant un repàs fonamental als abusos de drets humans comets per diferents dictadures al segle XX.

  Trobes

  ISBN: 9788499926544
 • Imatge representativa de la publicació

  La vida rebel de Rosa Parks

  THEOHARIS, J.,

  València: Sembra Llibres , 2018. Llibre

  En aquesta biografia, la seua autora explora magistralment sis dècades de militància política d’una dona rebel que s’ha convertit en referent de les lluites pacífiques contra la desigualtat i l’opressió. El trajecte vital de Rosa Parks explora el context i la dimensió del moviment pels drets civils als EUA que continua plenament vigent

  Trobes

  ISBN: 9788416698264
 • Imatge representativa de la publicació

  Facha: cómo funciona el fascismo y cómo ha entrado en tu vida.

  STANLEY, J.,

  Barcelona: Blackie Books , 2019. Llibre

  Jason Stanley ens explica a aquest llibre els mecanismes que empra el feixisme per a arribar al poder i articular les nostres vides: del passat mític a la propaganda, passant per la sexualitat, la jerarquia o el victimisme de l’ells contra nosaltres. El feixisme no és sol cosa del passat, sinó que s’ha infiltrat en el present per a, si no prenem consciència, marcar l’agenda del futur. D’un futur molt negre.

  Trobes

  ISBN: 9788417552251
 • Imatge representativa de la publicació

  Fake news: la nueva arma de destrucción masiva: cómo se utilizan las noticias falsas y los hechos alternativos para desestabilitzar la democràcia.

  ALANDETE, D.,

  Barcelona: Ediciones Deusto , 2019. Llibre

  Les notícies falses han estat un patró habitual en els últims anys. No obstant això, aquestes no tenen per què ser una mentida absoluta. Solen tindre alguna vinculació real amb el que està passant, però que resulta, en general, una deformació grotesca i sempre favorable al sensacionalisme i al populisme.

  Trobes

  ISBN: 9788423430192
 • Imatge representativa de la publicació

  Un manifiesto por la vida: la autobiografia del hombre que lucha por las mujeres en el Congo.

  MUKWEGE, D.,

  Barcelona: Península , 2019. Llibre

  En els seus primers anys com a metge, el congolès Denis Mukwege va descobrir que moltes dones embarassades del seu país no rebien atenció prenatal. La seua vocació de ginecòleg va néixer en aquest moment i li va portar a estudiar obstetrícia a França. De retorn al Congo, es va bolcar a parar esment a aquelles dones què estaven més desprotegides. Deu anys més tard va fundar l’hospital de Panzi en Bukavu per començar a tractar les nombroses víctimes de la violència sexual.

  Trobes

  ISBN: 9788499427843
 • Imatge representativa de la publicació

  Mariposa: de refugiada a nadadora olímpica: mi historia de superación y esperanza

  MARDINI, Y.,

  Barcelona: Plaza & Janés , 2019. Llibre

  A l’estiu de 2015, Yusra i Sara fugiren de la seua casa a Síria arrasada per les bombes. Des de Damasc van emprendre un perillós viatge cap a la costa de Turquia, on van aconseguir pujar a un petit vaixell per arribar a Europa. En aquell moment ningú podia imaginar que un any després Yusra competiria com a nedadora en els Jocs Olímpics de Riu.

  Trobes

  ISBN: 9788401022135
 • Imatge representativa de la publicació

  Mandela y el general

  Mandela y el general

  Barcelona: Debolsillo , 2019. Llibre

  Durant sis anys, John Carlin va treballar com a corresponsal per a The Independent a Sudàfrica, on va travar amistat amb Nelson Mandela. Avui conjumina l’esforç i talent amb l’artista gràfic Oriol Malet per a traçar un moment crucial de la història del segle XX en el qual el somni democràtic d’un poble va estar a punt d’ofegar-se en sang per sempre.

  Trobes

  ISBN: 9788466346344
 • Imatge representativa de la publicació

  Las políticas de la ecologia social: municipalismo libertario

  BIEHL, J.,

  Barcelona: Virus , 2018. Llibre

  Tant l’ecologia social com el municipalisme llibertari són eixos pràctics al voltant dels quals és factible construir alternatives a la depredació capitalista. La seua lectura crítica de la societat de mercat i la seua proposta política es sustenten en el reconeixement i l’auto-organització en el sí de les realitats locals.

  Trobes

  ISBN: 9788492559862
 • Imatge representativa de la publicació

  El empobrecimiento valenciano: la renta y su distribución; pobreza y exclusión social en la Comunitat Valenciana.

  GOERLICH, F. J.,

  Valencia: Institució Alfons el Magnànim, Centre d’Estudis i d’Investigació , 2017. Llibre

  Els indicadors mostren l’augment de la pobresa i la desfavorable situació de la Comunitat Valenciana en relació amb la resta de l’Estat Espanyol. Segons Goerlich, el desafiament en els pròxims anys és promoure el creixement econòmic i al mateix temps reduir les desigualtats. Així doncs, assenyala una nova estratègia de desenvolupament què recupera la inversió i la creació d’ocupació de qualitat.

  Trobes

  ISBN: 9788478227389
 • Imatge representativa de la publicació

  Tan lejos, tan cerca: miradas contemporáneas entre España y América Latina.

  DAVID, J. (coord.).,

  Valencia: Tirant Humanidades , 2018. Llibre

  Aquesta obra busca aprofundir en la natura heterogènia i complexa de les relacions entre Espanya i Amèrica Llatina, de tal manera què les redimensiona i obri noves vies d’exploració. I ho fa a través d’aportacions de qualitat cap a la comprensió del passat, tant remot com recent, i les seus possibilitats de projecció presents i futures.

  Trobes

  ISBN: 9788417069957
 • Imatge representativa de la publicació

  Cities in a world economy

  SASSEN, S.,

  Thousand Oaks: SAGE Publications , 2018. Llibre

  Aquesta publicació examina el sorgiment de las ciutats globals com una nova formació social. Com llocs de desenvolupament ràpids i generalitzats en les àrees de finances, informació i persones, les ciutats globals es troben al centre dels principals processos de globalització.

  Trobes

  ISBN: 9781506362618
 • Imatge representativa de la publicació

  El sentido de la cooperación, 25 años con Iberoamérica

  TORO, O. (coord.).,

  Huelva: Diputación Provincial de Huelva, Servicio de Publicaciones y Biblioteca , 2017. Llibre

  Aquest llibre recull la filosofia de treball, projectes i protagonistes del Servei de Cooperació Internacional de la Diputació de Huelva que ve desenvolupant una fecunda labor a l’Àfrica i a Hispanoamèrica, especialment al camp de la Ajuda al Desenvolupament des de 1992. El 2017 es va complir el 25é aniversari d’aquesta institució, exemple de bones pràctiques.

  Trobes

  ISBN: 9788481635713
 • Imatge representativa de la publicació

  Food sovereignty in international context: discourse, politics and practice of place.

  TRAUGER, A. (ed.).,

  London: New York: Routledge , 2015. Llibre

  Monografia que presenta noves investigacions sobre el sorgiment de las sobiranies alimentàries. Ofereix una amplia varietat de exemples i un marc teòric per explicar els objectius dels actors i organitzacions què treballen per l’autonomia i la democràcia en el sistema alimentari en Europa i els Estats Units així com a l’ Àfrica, Índia i Equador.

  Trobes

  ISBN: 9781138790087
 • Imatge representativa de la publicació

  Ayuda, mercado y buen gobierno: los lenguajes del desarrollo en África en el cambio de milenio.

  CAMPOS, A. (ed.).,

  Barcelona: Icaria , 2005. Llibre

  Els estudiosos que es reuneixen en aquesta obra han volgut participar en el diàleg sobre el desenvolupament a l’Àfrica des de perspectives crítiques, atenent, tant a les principals institucions internacionals on es generen les agendes oficials i els discursos hegemònics com apropant-nos al terreny

  Trobes

  ISBN: 9788474268294
 • Imatge representativa de la publicació

  No más migajas: alternativas desde la soberanía alimentaria.

  MONTAGUT, X.,

  Barcelona: Icaria , 2017. Llibre

  Les actuals mesures de lluita contra la pobresa són funcionals al model liberal què l’origina. Són mesures què no enfronten les causes de la pobresa. Només busquen gestionar-la. Però hi han alternatives, moltes de les quals s’estan activant des dels moviments socials. Des de l’ activisme, l’autor desmunta idees preconcebudes i aporta noves solucions.

  Trobes

  ISBN: 9788498887693
 • Imatge representativa de la publicació

  Economía (de guerra).

  ORTEGA, P.,

  Barcelona: Icaria , 2018. Llibre

  Aquesta obra parla del negoci que s’amaga darrere de la guerra, i es presenta com un recorregut per tots els engranatges que se menegen al voltant de l’economia militar. És un text que no enganya en les seus pretensions, doncs parteix d’un propòsit clar i precís: el rebuig a que els conflictes s’hagen de resoldre mitjançant l ‘ús de la força armada, quan els estats disposen d’altres molts mitjans per afrontar, transformar o resoldre els conflictes humans.

  Trobes

  ISBN: 9788498888317
 • Imatge representativa de la publicació

  Decrecimiento y justicia Norte-Sur: o cómo evitar que el Norte global condene a la humanidad al colapso.

  MOSANGINI, G.,

  Barcelona: Icaria , 2012. Llibre

  Aquest llibre analitza la realitat global des d’una doble perspectiva: el decreixement i la justícia Nord-Sud. El decreixement permet examinar la crisi sistemàtica global provocada pel capitalisme en el seu afany per créixer de forma infinita en un planeta finit. La segona perspectiva, la justícia Nord-Sud, mostra que dita crisi és responsabilitat del model depredador del Nord Global.

  Trobes

  ISBN: 9788498884470