The Green Link
http://thegreenlink.eu/es/inicio/
Les poblacions mediterrànies s'enfronten cada vegada més a les inundacions, l'escassetat d'aigua, les onades de calor, les sequeres prolongades, la variabilitat dels cabals d'aigües, les pujades de temperatura i la disminució de les precipitacions amb els corresponents impactes sobre la vegetació. S'espera que l'impacte d'aquests fenòmens intensifique els riscos ja existents de desertificació i incendis forestals, especialment a les regions on l'escassetat d'aigua ja és preocupant. El desenvolupament de mesures correctores encaminades a reduir la vulnerabilitat d'aquests ecosistemes i reforçar la seva resiliència és, per tant, de crucial importància.
El projecte Green Link pretén contribuir al desenvolupament d'estratègies eficaces d'adaptació a tota la regió mediterrània, mitjançant l'assaig d'un innovador mètode de cultiu per restaurar les zones desertificadas. Per a això es proposa reemplaçar les tècniques tradicionals de reg per l'ús de Cocoon, un mètode eficient en l'ús de l'aigua, de baix cost i 100% biodegradable, mitjançant sis assajos en tres països mediterranis afectats per la desertificació.
A més, Aquest projecte té un fort valor afegit Europeu, ja que està d'acord amb les actuals polítiques i legislació de la UE, com ara: Les estratègies d'adaptació al canvi climàtic de la UE (segrest de carboni, conservació del sòl), la estratègia de la UE sobre infraestructures verdes (Contribució a la Xarxa d'Àrees naturals i Semi-naturals), Cooperació Transfronterera dins de la UE, la Política Europea de Desenvolupament Rural (Ocupacions verds), la Política Agrícola Comuna ( "Greening") i el Pla Estratègic de la UE per a la biodiversitat 2011-2020 (serveis ecosistèmics, biodiversitat del paisatge, Pastoral).
LIFE15 CCA/ES/000125.
J.A. Fuentes (Universidad Autónoma de Barcelona).
Investigadores del CIDE:
Andreu, V.
Gimeno-García, E.
Campo, J.
Maymó, A.
Unión Europea.
- UE - LIFE