Logo de la Universdad de Valencia Logo Sección Sindical - Confederación General del Trabajo del País Valenciano Logo del portal

8M Vaga General Feminista

  • 6 marzo de 2023

 

Per qué lluiten aquest 8M?

Per què fem vaga?

Per la defensa de drets i condicions laborals dignes per a totes les treballadores, especialment per a les treballadores de la llar i cures i les del serve d'atenció domiciliària, que es troben en una situació especialment vulnerable. Lluitem pel reconeixement de les treballadores sexuals com a subjectes polítics amb poder per a decidir sobre normatives que travessen les seues vides.

Per aturar el racisme estructural que comporta la violació sistemàtica de drets fonamentals de les persones racialitzades des de l'escolta activa de les companyes que pateixen el racisme i revisant els nostres privilegis. Volem la derogació immediata de la Llei d'Estrangeria i l'aprovació de la ILP presentada per "Regularització JA", que cerca regularitzar més de mig milió de persones que viuen al país sense que aquest país les reconega.

Per acabar amb la violència i la persecusió judicial i policial, els empresonaments i les denùncies polítiques, racistes i classistes.

Per ampliar el subjecte del feminisme més enllà de la normativitat i teixir aliances entre cossos interseccionats per múltiples estructures de poder i majoritàriament feminitzats.

PERQUÈ VOLEM UN FEMINISME ON CAPIGUEM TOTES!

08.30H Piquet informatiu (Torres de Serrans)

10.30H Esmorzar popular i parlaments polítics (Lloc a concretar, esteu atentes)

15.00H Dinar de pa i porta (CIE de Sapadors - Av. Dr. Waksman 52-54)

17.30H Manifestació (Eixida: CIE de Sapadors. Arribada: Plaça de La mare de Déu)


Nota de Premsa

CGT València convoca vaga general feminista el 8M

La Federació local de València de la Confederació General del Treball (CGT) ha convocat per al pròxim 8 de març, Dia Internacional de la Dona treballadora, vaga general feminista per a la província de València.

CGT València ha realitzat el preavís de convocatòria de vaga general feminista per al pròxim 8 de març, Dia Internacional de la Dona treballadora, després que la plenària de sindicats de la federació local valenciana de l'organització anarcosindicalista ratificara la decisió de l'afiliació mostrada en les assemblees celebrades prèviament.

La convocatòria tindrà caràcter provincial i servirà segons fonts de CGT València per a “fer patent que continua havent-hi motius suficients per a reclamar la fi de les desigualtats que tant en l'àmbit laboral com en l'econòmic i en el social, continuen patint les dones i que queden reflectides tant en l'accés a l'ocupació, en la promoció professional, la bretxa salarial i les pensions”. A més des de l'organització anarcosindicalista assenyalen que “les actuals polítiques continuen resultant insuficients per a acabar amb les violències masclistes en tots els àmbits de la vida, creiem que és la nostra obligació defensar els interessos de la classe treballadora exercint el dret fonamental de la vaga i fent una crida a la mobilització de tota la societat”.

L'anunci arriba uns dies després que l'Assemblea feminista de València informara que en 2023 tornaven a cridar a la vaga general feminista com ja van fer en 2018 i 2019.

Més informació:

Contacte:

Carme Jareño (Secretària de la dona CGT València): 649 33 40 85