Logo de la Universdad de Valencia Logo Sección Sindical - Confederación General del Trabajo del País Valenciano Logo del portal

CGT, junt a altres col·lectius de la comunitat educativa, en contra de la retallada de places del Màster de Professorat de Secundària a la UV.

  • 9 noviembre de 2020

La Universitat de València ha retallat l’oferta de places del màster de Professor/a de Secundària, un màster altament demandat per l’estudiantat i a més exigit per l'Administració educativa per a exercir de docent en centres públics i privats d'educació secundària. Aquesta decisió exclou a moltes estudiants de la universitat pública i suposa una progressiva privatització del màster en qüestió.

Al Consell de Govern celebrat el dimarts 3 de novembre del 2020, la Universitat de València va modificar el Verifica del Màster de Professor/a de Secundària i va reduir el màxim possible de places a oferir de 1200 a 800, una retallada del 33%. 

Com a requisit indispensable per a exercir de docent en educació secundària, aquest màster està altament demandat per part de l’estudiantat. De fet, la demanda triplicava l’oferta de places. Amb l’actual retallada que denunciem, serem moltes més les estudiants sense garanties de plaça en la universitat pública. Amb tot, qualsevol estudiant que vulga professionalitzar-se en aquest sentit, haurà de costejar la universitat privada, i qui no puga permetre’s-ho, quedarà exclosa de la professionalització. La reducció beneficiarà especialment els centres privats, i també al centre privat adscrit a la UV Florida Universitària, el qual ja ha augmentat la seua oferta de places de 120 a 160 places. Cal mencionar, a més, el perill que comporta deixar la formació del futur professorat en mans dels interessos del sector privat.

Les organitzacions sotasignants rebutgem aquest cas de clara expulsió de les estudiants de classe treballadora dels estudis superiors, una pota més de la crisi educativa que travessa l’ensenyament públic. 

Exigim l’augment de l’oferta de places al màster de Secundària. Volem estudiar en una universitat pública i de qualitat. Prou de desmantellar-la en favor dels interessos privats.

Imágenes: