Logo de la Universdad de Valencia Logo Sección Sindical - Confederación General del Trabajo del País Valenciano Logo del portal

.
.
.

BUS VIOLETA, Camí al Sahara

19 de octubre de 2019

Bus violeta, camí al Sàhara es presentarà a València l’11 de Setembrellogos

El pròxim 11 de setembre es presenta Bus violeta, camí al Sàhara amb un acte que es realitzarà en la plaça de l’Ajuntament i que comptarà amb la presència de les artistes Barbiturikills i Mentalink.

El projecte de Bus violeta, camí al Sàhara, de la Confederació General del Treball (CGT) en col·laboració amb les organitzacions Ananda Maitreya i Balloona Matata, destinat a les dones sahrauís dels campaments de refugiats es presentarà el pròxim 11 de setembre en la plaça de l’Ajuntament de València, de 10 a 18 chores. L’acte de presentació consitirá en una jornada de pintura de l’autobús en el qual participaran les artistes Barbiturikills i Mentalink les qui amb esprai s’encarregaran de pintar el vehicle donat per l’Empresa Municipal de Transport (EMT) de València a petició de Petra Rabadán, secretària de la dona de CGT València.

Bus violeta al Sàhara és una iniciativa soci-laboral amb la qual es pretén que les estudiants d’infermeria dels campaments de refugiades sahrauís puguen assistir assíduament a les seues classes a l’escola d’infermeria, “portant-les els diumenges i recollint-les els divendres en acabar les seues classes setmanals” indiquen les promotores del projecte. Petra Rabadán, secretària de la dona de CGT València, explica que es fan càrrec del manteniment de l’autobús durant un any “perquè puguen arrancar i després funcionen pel seu compte”. Des de CGT s’ha iniciat una recollida de fons per a “finançar el carnet d’autobús a un parell de dones” assegura Rabadán qui també explica que “es concediran microcrèdits perquè puguen començar una activitat laboral i quan una el retorne puga aprofitar-lo altra i així successivament creant xarxes de suport mutu”. Segons el projecte presentat a l’administració, es pretén que l’autobús també dote a les dones de la possibilitat de desplaçament per a les reunions entre diferents centres de dones i d’aquesta manera facilitar un millor coneixement entre les dones sahrauís i la creació de teixit social a través d’aquestes trobades.

La donació de l’autobús que es realitzarà al ministeri sahrauí de cooperació i promoció de la dona estarà acompanyat de materials sol·licitats des dels campaments de refugiats com són, entre altres, 6 màquines de cosir entregades per Inma Sáez Maldonado, membre de Ballona Matata, organització que també es fa càrrec de la pintura del bus i 5 ordinadors portàtils que aportarà Emília Nacher, secretària d’acció social de CGT València, en nom de l’associació Ananda Maitreya.

 

Cartel Bus Violeta al sahara

 

Etiquetas