foto Alejo Eixea Vilanova
ALEJO EIXEA VILANOVA
PDI Ajudant Doctor/A
Knowledge area: PREHISTORY
Department: Prehistory, Archaeology and Ancient History
Facultat de Geografia i Història. Av. Blasco Ibáñez, 28. 46010 València Edifici Departamental. Despatx 107
963983893
Biography

Llicenciat en Història per la Universitat de València en 2008, Diploma d'Estudis Avançats en 2010 i doctor en Prehistòria en 2015 amb menció internacional i Premi Extraordinari de Doctorat per la mateixa universitat. La seva tesi doctoral Caracterización tecnológica y uso del espacio en los yacimientos del Paleolítico medio de la región central del Mediterráneo Ibérico va ser dirigida pel prof. Valentín Villaverde i emmarcada dintre d’un contracte predoctoral “Atracció de Talent. Valencia International Campus of Excellence” (2011-2015) de la Universitat de València. Durant la realització d’aquesta va dur a terme diferents estades de recerca en centres internacionals com el Musée National de Préhistoire i l'INRAP (Institut National de Recherches Archéologiques Préventives) a França i a l’Institute of Archaeology de la Hebrew University of Jerusalem a Israel. Posteriorment, va gaudir dels contractes postdoctorals Juan de la Cierva-formación a l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) (2017-2018) i APOSTD-Generalitat Valenciana al Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga de la Universitat de València (2018-2019). Durant aquest període també va realitzar diferents estades al Muséum National d'Histoire Naturelle de París i a l’ITN (Instituto Tecnológico e Nuclear) de Lisboa gràcies a l'obtenció d'una ajuda “José Castillejo” per a la mobilitat de joves doctors. En desembre de 2019, es va incorporar al Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga com a Professor Ajudant Doctor a l’àrea de Prehistòria.

Les seves línies de treball es centren en la caracterització i sistematització de les industries lítiques del paleolític i els patrons d’ocupació del territori al llarg del Mediterrani occidental en base a la tecno-tipologia lítica i l’anàlisi de les matèries primeres. Ha participat en més d’una desena de projectes nacionals (Ministerio de Ciencia y Tecnología, programa de excel·lència PROMETEO de la Generalitat Valencia i programa AGAUR de la Generalitat Catalana) i internacionals (Ministère de la Culture de France) dels quals ha sigut IP en dos d’ells. El primer de la Fundació BBVA dintre del programa Leonardo a Investigadores y Creadores Culturales i el segon dintre de les ajudes del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte per al desenvolupament d’un projecte a l’estranger. Finalment, ha co-dirigit les excavacions arqueològiques a l’Abrigo de la Quebrada (Chelva) (2011-2015), Cova Negra (Xàtiva) (2014-2017), Barranc Fondo (Benissa) (2018), Puntal del Gat (Benirredrà) (2018-2019) i al Paratge Natural de Los Aljezares (Aspe) (2018-2020).

Subjects taught and teaching methods
33056 - Main evolutionary transitionsLaboratory
34022 - Recent universal prehistoryOthers, Practices, Theory
34040 - Prehistory of artOthers, Practices, Theory
Tutorials
Second semester
Monday de 12:00 a 13:00. 107(FACULTAT DE GEOGRAFIA I HISTORIA. EDIFICI DEPARTAMENTAL.1º PLANTA
Second semester
Tuesday de 12:00 a 14:00. 107( FACULTAT DE GEOGRAFIA I HISTORIA.EDIFICI DEPARTAMENTAL.1º PLANTA.
Observations
You participate in the electronic tutoring program of the Universitat de València
 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy OK