University of Valencia logo Logo Department of Constitutional Law, Political and Administrative Sciences Logo del portal

Congrés La lluita contra el canvi climàtic i el reconeixement dels drets de la naturalesa: Sinergies de la cooperació mediterrània.

  • June 20th, 2022
Image de la noticia

El congrés La lluita contra el canvi climàtic i el reconeixement dels drets de la naturalesa: Sinergies de la cooperació mediterrània, organitzat pel Grup d'investigació Democràcia+ de la Universitat de València, reunirà expertes i experts en canvi climàtic i en les mesures que s'han de prendre des dels poders públics per a enfrontar-lo. Es posarà èmfasi en el diagnòstic i solucions des del Dret, l'Economia, les ciències socials en general. Se centrarà en com la cooperació mediterrània ha de combatre el canvi climàtic, i en el concepte “drets de la naturalesa” aplicat al Mediterrani.

En un moment en què el canvi climàtic és un problema global, és necessari trobar noves vies jurídiques per a enfortir la lluita a favor de la sostenibilitat de la terra, especialment del Mediterrani. El reconeixement dels drets de la naturalesa per part de diversos ordenaments jurídics, a més de la posada en marxa del programa Harmonia amb la Naturalesa de Nacions Unides, fan de la "jurisprudència de la terra" (*Earth *jurisprudence) una de les eines més potents amb les quals comptem per a la lluita per un món verd.

El congrés tindrà lloc en la Facultat de Dret de la Universitat de València el 29 i 30 de juny de 2022. Serà presencial i es transmetrà per *streaming. Les ponències i comunicacions seran publicades en un volum com a Actes del congrés.

S'expedirà certificat d'assistència als qui així ho sol·liciten.
Inscripciones: https://esdeveniments.uv.es

https://www.uv.es/derconstiweb/La lucha contra el cambio clima%cc%81tico y el reconocimiento de los derechos de la naturaleza.pdf