UVCulturaUV Logo del portal

Documental social participatiu: La Mola és nostra i la volem verda, es tracta d’un procés formatiu i alhora performatiu.
Descripció

 

Documental social participatiu: La Mola és nostra i la volem verda, es tracta d’un procés formatiu i alhora performatiu.
 

Amb l’objectiu de realitzar un breu documental sobre el paratge de La Mola i l’amenaça que plana sobre ella, els joves aprendran nocions bàsiques de la realització documental i alhora tindran l’oportunitat de portar la seua lluita fora dels marcs habituals.
 

Els joves deixaran de ser personatges passius d’un relat que els converteix en víctimes per a ser constructors del relat, per posar en valor la saviesa de la comunitat, coneixedora del seu entorn i amb el dret a decidir sobre la conservació del seu territori.
 

Consistirà en un taller teòric i pràctic, en el que és realitzarà el documental i la projecció del resultat en diferents espais públics.
 


Equip Impulsor

Col·lectiu de Joves de La Coma
 

El Col·lectiu de Joves de La Coma (Paterna) naix a principis de la dècada dels 90 del segle XX i es vincula a l'acció social i a la lluita mediambiental des del desenvolupament comunitari i la intervenció socioeducativa. El context on naix és el barri de La Coma (Paterna); tractant de trencar l'aïllament d'aquest entorn urbà totalment freturós d'alè humà, ha estès la seua activitat a l'horta de Paterna mitjançant l'adquisició de terres i la construcció de la granja Julia: un espai real i concret on viure que entrellaça la lluita contra la pobresa i l'exclusió social i la lluita contra la deterioració mediambiental.
 

David Segarra Soler. Premi revista Túria al mèrit cívic pel treball periodístic i compromís social. Fundació de la productora Guarataro Films a l’Amèrica Llatina. Direcció i guió de deu reportatges i documentals. Direcció de publicitat institucional per a televisions llatinoamericanes.
 

Júlia Moreno Salas. Experta en tècniques qualitatives d’investigació social amb experiència com a facilitadora de processos participatius. Sociòloga, especialitzada en investigació de desigualtats en salut, en la línia dels determinants socials de la salut. Diplomada en art dramàtic i amb experiència professional com a monitora de temps lliure amb xiquets. Compromesa amb diversos moviments socials i veïnals, implicada en la defensa de l’Horta de la Punta i actualment amb la Plataforma per la Defensa de La Mola.
 


Contactar
 

Facebook
 

Twitter
 

Categoria projecte

2015

Data d'inici
2015 Gener
Data de finalització
2015 Desembre