UVCulturaUV Logo del portal

JOAN VERDÚ
BONUS TRACK

Centre Cultural La Nau, Sala Martínez Guerricabeitia

Data: De 11 de juny de 2018 a 30 de setembre de 2018.

Horari: De dilluns a dissabte, de 10:00 a 20:00 hores. Diumenge i festius, de 10 a 14 hores
  Agost: només matins, de 10 a 14 hores
  Entrada lliure
 
 
 
 
 
© Joan Verdú
 
 
 
 
 
Organitza:
 
 
 
Fundació General de la Universitat de València, Col·lecció Martínez Guerricabeitia
Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València
Centre Cultural La Nau de la Universitat de València
 
Col·labora:
 
 
Banco de Santander
Heineken
 
Comissariat:
Mavi Escamilla
 
 
 
 
 
L'exposició Joan Verdú. Bonus track s'ha configurat com un homenatge a la trajectòria creativa del pintor recentment desaparegut Joan Verdú (Alzira, 1959 - 2017). El seu treball, al llarg de la seua carrera, ha girat sempre al voltant de l'impacte visual de la publicitat, el mercat, les relacions de poder, el pensament i la capacitat de transmutació del llenguatge. Des dels seus inicis en 1988, Verdú ha pintat a partir de múltiples productes comercials, amb una transformació del seu missatge.
 
En la mostra podem apreciar una part de la seua producció final; en concret, obres pertanyents a tres sèries diferents. En primer lloc, la denominada “Icons”, que reflecteix imatges de la cultura popular; tot seguit, “Casa con monstruos”, que parla del maltractament domèstic a partir de la transformació dels reclams de productes de neteja i, finalment, la sèrie titulada “En el medio está el mensaje”.
 
Per què ens interessa abordar l'obra de Joan Verdú? Perquè la seua manera de concebre l'art, des d'un esperit de crítica i protesta, connecta amb la visió gens acomodatícia de la creativitat que promovem des de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València. Aquesta col·lecció, constituïda per l'empresari Jesús Martínez Guerricabeitia, arriba a la Universitat de València el 1999, en el moment en què els seus propietaris fan el pas de posar-la en mans públiques. La mostra que oferim se situa en la línia de treball que denominem “Trobades amb la col·lecció”, dedicada a artistes representats en aquesta o que hi haurien pogut estar, com és el cas de Verdú.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies