Logo de la Universitat de València Logo Programa de Doctorat en Direcció d'Empreses Logo del portal

Defensa Tesi Doctoral

  • 8 de juny de 2023
Image de la noticia

El proper dilluns 3 de juliol de 2023, a les 12:00h, a la Manuel Sánchez Ayuso (1a planta Facultat d'Economia), realitzarà l'exposició de la seua tesi doctoral l'estudiant del programa Doctorat en Direcció d'Empreses En David Fernando Tobón Orozco

 


Amb el títol:
“Restricciones y capacidades para la acción climática: un análisis en empresas de economías con debilidades institucionales”.

Dirigida pel Dr. José Pla Barber i el Dr. Joaquín Alegre Vidal

El tribunal està format per:
President: Dr. Bartolomé Marco Lajara (Universitat d’Alacant)
Secretària: Dra. María Teresa Canet Giner (Universitat de València)
Vocal: Dr. Javier Aguilera Caracuel (Universidad de Granada)

Breu resum de la tesi:
La tesi analitza els motius pels quals les empreses es comprometen amb accions contra el canvi climàtic (ACC). En primer lloc, sestudia un efecte macro de les interaccions entre la configuració institucional que externalitza la FDI i les institucions locals. La FDI externalitzarà positivament les institucions d'origen quan prové d'economies de mercat més coordinades, mentre que les institucions locals juguen diversos rols i contraresten els efectes negatius de l'FDI d'un altre origen. A continuació, s'estudia la complementació positiva entre les façanes organitzatives –fronts simbòlics– sobre alguns recursos de l'empresa. Finalment, es relacionen les accions més substantives amb l'ampliació dels límits de l'empresa: internalitzar processos i productes amb menys empremta de carboni (ID) o externalitzar-los pagant compensacions (OD). Explorem els seus efectes moderadors en la relació entre la col·laboració dels stakeholders i les ACC. Aquesta col·laboració genera efectes positius i l'ID tenen efectes moderadors positius, en comparació de l'OD. La investigació se centra en economies emergents.