Logo de la Universitat de València Logo Programa de Doctorat en Direcció d'Empreses Logo del portal

Defensa Tesi Doctoral

  • 11 de setembre de 2023
Image de la noticia

El proper dijous 28 de setembre de 2023, a les 17:30h, a la sala Ignasi Villalonga (1a planta Facultat d'Economia), realitzarà l'exposició de la seua tesi doctoral l'estudiant del programa Doctorat en Direcció d'Empreses N’Alejandro Gamón Sanz

Amb el títol:
“La adopción del Lean Startup en un Centro Tecnológico para impulsar el desarrollo de productos y servicios innovadores”.

Dirigida pel Dr. Joaquín Alegre Vidal i el Dr. Ricardo Chiva Gómez

El tribunal està format per:
President: Dr. Rafael Lapiedra Alcamí (Universitat Jaume I)
Secretària: Dra. Anabel Fernández Mesa (Universitat de València)
Vocal: Dra. Consuelo González Gil (Universidad de Zaragoza)

Breu resum de la tesi:
La tesi doctoral analitza la incorporació dels principis del Lean Startup en un Centre Tecnològic per impulsar el procés de desenvolupament de productes i serveis innovadors, i examina la seua influència en l'articulació i la validació de les propostes de valor, els nous models de negoci, els processos d’innovació i l’aprenentatge organitzatiu. Mitjançant un estudi de cas exploratori i descriptiu en el període 2018-2022, també s'evidencien les claus, els obstacles, les implicacions organitzatives i els rols més rellevants en l'adopció del Lean Startup, i es proposa un model per a la seua implementació eficaç en aquestes organitzacions. Així mateix, aquesta investigació recolza la consideració del Lean Startup com a capacitat dinàmica de l'organització. Els resultats de la tesi contribueixen a millorar l'entesa del Lean Startup i guiar els Centres Tecnològics en la seua aplicació, avançar en el rigor teòric del constructe i promoure polítiques públiques col·laboratives per a desenvolupar propostes de valor ajustades a les necessitats del mercat.