PRESENTACIÓ DE L'ESTUDI QUÍMIC-NUTRICIONAL DE L'ORXATA DE XUFA.

  • May 18th, 2017
investigació químic-nutricional sobre la xufa i l'orxata.

S’han presentat els resultats científics que van a revolucionar el coneixement de l'orxata.

El Food&Health Living-Lab de la Universitat de València (laboratori d'experimentació i validació orientat al desenvolupament i la recerca de solucions innovadores als problemes de salut, la nutrició, la gastronomia i l'activitat física des d'una àmplia diversitat d'enfocaments científics) , junt amb el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), la Universitat de Química i Tecnologia de Praga (un dels centres de tecnologia dels aliments més avançat d'Europa) , la Facultat de Farmàcia de València, així com els anomenats orxaters Andoni Montfort (Món Orxata-ChufaMix) i Cristóbal Martí (Orxateria Subies) , han presentat aquest dijous 18 de maig a les 11 h Al Palau de Cerveró, els resultats preliminars d'una completa investigació químic-nutricional sobre la xufa i l'orxata.

Este estudi internacional, que va començar fa any i mig, ha sigut realitzat amb tecnologia d'última generació que ha permés analitzar milers de variables químiques de més de 80 mostres d'orxates naturals, pasteuritzades i ultra-pasteuritzades.

De fet, aquesta investigació, cofinançada per la Generalitat Valenciana, Món Orxata i ChufaMix amb la col·laboració de les Orxateries Subies, Rin i l'Associació Valenciana d'Orxateres, cobra especial rellevància en el context internacional actual, en el qual la xufa i l'orxata estan adquirint un elevat prestigi en països com Alemanya, Japó i els Estats Units, revalorant-se el seu ús. Pot obtenir més informació en Presentació de l'estudi químic-nutricional de l'orxata de xufa.