institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

El projecte Girls4STEM organitza una xarrada dedicada a Rosa Menéndez, presidenta del CSIC

  • May 6th, 2021
Imatge de la xarrada

El cicle de xarrades obertes al públic del projecte Girls4STEM Professional ha programat per a dijous 13 de maig a les 17:30h una sessió dedicada a la nostra padrina Rosa Menéndez, presidenta del CSIC. Encara que la xarrada s'emetrà en directe pel canal de YouTube de Girls4STEM, els organitzadors sol·liciten la inscripció prèvia.

En aquesta ocasió Rosa Menéndez López és la nostra padrina. És una dona inspiradora, química, científica i la primera dona a presidir el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), càrrec que ocupa des de novembre de 2017. La seua formació en Ciències Químiques li ha permés investigar en diferents àrees com la ciència de materials i l’energia. Ha optimitzat processos de conversió del carbó, revalorant els seus derivats i també els del petroli. Això li va permetre iniciar una línia d’investigació sobre grafè per a aplicacions en emmagatzemament d’energia, en reactors nuclears de fusió, i en biomedicina. Ha dirigit una vintena de projectes d’investigació regionals, nacionals i europeus, i ha publicat més de 200 articles en revistes d’alt índex d’impacte. La nostra padrina ens dedicarà unes paraules al començament de la xarrada.

A continuació participaran en aquesta xarrada quatre dones professionals de branques científic-tecnològiques que contaran de manera amena les seues trajectòries professionals, els seus assoliments i reptes, i com és el seu dia a dia en la seua professió des d'una perspectiva divulgativa i també com a dona en el món STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Kristell Santander Tarín és CEO a NEVAL, una empresa d’Investigació Agrícola (Fitopatologia i Biotecnologia). La seua empresa és pionera en investigació de nematodes fitoparàsits i desenvolupa productes de nutrició i protecció vegetal.

María Dominguez Castellano és professora d’investigació a l'Institut de Neurociències (Universitat Miguel Hernández-CSIC). Treballa en investigació biomèdica del càncer, i dirigeix el grup Bases moleculars del control del creixement i càncer a Drosophila.

María Moreno Llácer és doctora en Física, va realitzar estades postdoctorals a la Universitat de Goettingen i al CERN. Actualment treballa com a investigadora en l'àrea de física de partícules i ciència de dades a l'IFIC, a més de ser docent i membre de l’experiment ATLAS. Ha obtingut múltiples premis acadèmics.

Carmen Ferrer Ripollés va estudiar Matemàtiques i ha sigut docent a la Facultat d’Economia de la UV. Després va estudiar Enginyeria Informàtica i va fer un Màster a Los Angeles (EUA). A partir d’aquest moment ha ocupat càrrecs de responsabilitat a l’administració pública, com el de Subdirectora General de Sistemes d’Informació per a la Salut.

Aquesta xarrada, orientada al públic en general i, especialment, a professorat de diferents nivells educatius, es troba emmarcada dins de les activitats organitzades per Girls4STEM des de l'ETSE-UV, el Vicerectorat d'Igualtat Diversitat i Sostenibilitat i la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València i compta amb el suport de la Generalitat Valenciana.

El projecte Girls4STEM té com a principal objectiu el foment de vocacions en les àrees STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, per les seues sigles en anglés) entre el públic en general i, de manera molt particular, entre les xiquetes.

Al web del projecte (http://www.girls4stem.es) és possible consultar més informació sobre els objectius i activitats del projecte.

Inscripcions ací.

Enllaç per a seguir la sessió.

Images: