institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Càtedra d'Estudis del Còmic col·labora en Mostra Viva

  • October 7th, 2020
Image de la noticia

Entre l'1 i el 18 d'octubre té lloc l'edició 2020 del Festival Mostra Viva del Mediterrani, en el qual enguany ha participat amb una exposició la Càtedra d'Estudis del Còmic Fundación SM-Universitat de València.

El Festival Mostra Viva del Mediterrani 2020 se celebra enguany sota el lema “Emergència mediterrània. Ciutadania en resistència”. Entre les seues moltes activitats en tots els àmbits de la cultura s'inclou l'exposició “Noves realitats del còmic àrab mediterrani”, que ha sigut organitzada per la Càtedra d'Estudis del Còmic Fundación SM-Universitat de València.

L’exposició té la intenció d’introduir el visitant en l’actualitat d’un còmic que està profundament arrelat en la seua realitat social. En particular, els creadors de còmic dels països del nord de l’Àfrica mediterrània s’han involucrat a través de les seues creacions en tot el moviment de la primavera àrab, i mostren a través de les vinyetes les seues aspiracions i realitats, a manera de testimoniatge sincer d’una complexa realitat. La lluita per la llibertat, la cerca d’una posició de la dona alliberada de jous masclistes o el paper de la religió en la societat conformen una realitat polièdrica de la qual el còmic està donant compte des de moviments i revistes que, en moltes ocasions, han de lluitar amb la censura social i política.

Aquesta exposició es pot visitar al Centre Octubre de Cultura Contemporània del 5 al 18 d'octubre de 2020. Més informació en aquest enllaç.