
La Càtedra DAM continua treballant en aquest projecte d'innovació per a conscienciar a estudiants d'infantil, primària i secundària sobre la importància de la recuperació, gestió i cicle de vida dels recursos continguts en l'aigua residual. L'objectiu final del projecte és concebre les aigües residuals no solament com una font d'aigua sinó també com una font d'altres recursos com a energia, nitrogen i fòsfor. Aquest enfocament s'emmarca en els plantejaments de l'Economia Circular que fomenta un ús més sostenible dels recursos naturals.
En aquest taller, una vegada ja creats els grups multidisciplinaris i analitzades les necessitats que pot haver-hi en les aules dels col·legis per a adequar el disseny de “La Maleta de l'Aigua”, s'ha fomentat un pensament creatiu entre els estudiants intentant respondre a com hauria de ser i què hauria d'incloure una maleta de l'aigua com a concepte obert per a fer arribar a la societat la idea que l'aigua residual és una font inesgotable de recursos.
En aquesta ocasió, es va comptar amb la participació del expert en educación i psicologia, Rafael García Ros, Catedràtic de Psicologia Evolutiva i de l'Educació qui va plantejar el taller de creativitat de manera que els estudiants saberen com fer arribar a les xiquetes i xiquets de primària la importància de l'aigua, efectes ambientals, canvi climàtic, desertització, contaminació de recursos o desenvolupament sostenible.
Es va proposar la visualització d'algun video per a aprofitar el potencial comunicatiu dels dibuixos, imatges, sons per a transmetre una sèrie d'experiències que estimulen els sentits i els diferents estils d'aprenentatge en els estudiants de primària.
També, per a aconseguir l'objectiu d'explorar i intentar anticipar, es van plantejar diferents activitats, concursos i jocs a realitzar que foren de tipus contextualitzats, que foren receptius d'escoltar i en to lúdic perquè les xiquetes i xiquets vegen, comprenguen i experimenten i així adequar el disseny de “La Maleta de l'Aigua” a un format que siga el més proper i accessible per a ells i puguen treballar amb coneixements i actituds.
En el següent enllaç podeu veure les fotos del taller.