institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Càtedra Privacitat i Transformació Digital Microsoft-UV organitza la II Reunió sobre Intel·ligència Artificial i Desenvolupament Humà

  • December 7th, 2018
Image de la noticia

La Càtedra Privacitat i Transformació Digital Microsoft-UV de la Universitat de València organitza la II Reunió sobre Intel·ligència Artificial i Desenvolupament Humà en col·laboració amb la Universitat de Granada. La reunió, a la qual assisteixen més de 120 especialistes de l'àmbit acadèmic, del sector públic i l'empresa, se celebrarà el pròxim 10 de desembre en la Facultat de Medicina de l'esmentada universitat andalusa.

Ricard Martínez, director de la Càtedra Privacitat i Transformació digital Microsoft-UV de la Universitat de València, ha destacat el compromís de la Càtedra amb la col·laboració interuniversitària, la interdisciplinarietat i l'aposta decidida per generar xarxes de coneixement: «La universitat i els sectors públic i privat han d'abordar un esforç col·lectiu i aportar en el desenvolupament d'una IA al servei de les persones», va assenyalar.

El Programa s'estructura en 4 taules sectorials o grups de treball que abordaran les següents àrees relacionades amb la Intel·ligència Artificial: 1) Recerca i Desenvolupament en IA. Implicacions ètiques i socials; 2) Dret i IA; 3) Els Reptes de la IA per a la Medicina; 4) Universitat i Educació davant els reptes de la IA.

La Reunió, continuació de la celebrada a València el 4 de juliol de 2018, té com a objectiu aprofundir en les conclusions d'aquella, reforçar i ampliar el col·lectiu d'investigadors i professionals promovent la generació de xarxes i identificar noves línies de treball. L'esdeveniment està dirigit a professors i investigadors en Dret, TIC i Medicina/Salut, representants de la indústria, membres de l'Administració Pública, membres de Grups Parlamentaris, representants del Govern, altres poders de l'Estat i a la societat civil en general.

El Decàleg de Conclusions de la I Reunió serà el punt de partida per als treballs a desenvolupar a Granada. 1) El potencial de disrupció de la Intel·ligència Artificial i l'automatització intel·ligent canviarà el nostre món; 2) La IA ha de regir-se per principis ètics; 3) El caràcter innovador de la tecnologia no justifica la vulneració de principis jurídics bàsics; 4) El Dret ha d'adaptar els seus processos, tècniques i continguts als canvis exponencials de la IA; 5) Les polítiques de open data que garantisquen l'accés a dades són essencials per a la innovació en Intel·ligència Artificial; 6) Han de dissenyar-se polítiques públiques específicament orientades a la Intel·ligència Artificial; 7) La IA requereix una educació orientada a les competències digitals i un canvi en el model i sistema educatius; 8) És necessari desenvolupar línies específiques de foment del R+D+i en IA que incentiven la col·laboració pública-privada i el compromís del sector privat amb la recerca; 9) La Universitat ha de ser un dels motors en el lideratge la recerca en Intel·ligència Artificial; i 10) És necessari prevenir i evitar l'exclusió i social i econòmica.