institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

III JORNADA UVCÀTEDRES 

El Jardí Botànic de la Universitat de València va acollir el dimarts 11 de desembre les III Jornades UVCàtedres, esdeveniment organitzat pel Vicerectorat d'Innovació i Transferència a través de l'Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència (OPEX), en el qual es va rebre homenatge a les Càtedres Institucionals i d'Empresa en el 25é aniversari de la seua creació. L'acte d'inauguració va comptar amb la presència de la Rectora de la Universitat de València Mª Vicenta Mestre, la Vicerectora d'Innovació i Transferència Mª Dolores Real, el Secretari Autonòmic d'Ocupació i Director General de LABORA Enric Nomdedéu, del Secretari Autonòmic d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori José Luis Ferrando, de la Directora General d'Ocupació i Formació Rocío Briones, de la Directora General de Planificació i Serveis Eva Hernández, del Director General d'Economia, Emprenedoria i Cooperativisme Francisco Álvarez Molina, i de la Sotsdirectora General d'Economia Social i Emprenedoria Mª José Ortolá Sastre, entre altres autoritats oficials i acadèmiques.

En el seu discurs, la Vicerectora Mª Dolors Real va fer un repàs pels 25 anys de les càtedres institucionals de la Universitat destacant que, amb un total de 52 càtedres, la Universitat de València ocupa la 3a posició en nombre de càtedres dins del Sistema Universitario Español (SUE). Per la seua banda, la Rectora Mª Vicenta Mestre va enaltir les càtedres com a útils eines de cooperació entre la universitat i altres entitats, tan públiques com a privades, per al benefici no solament d'aquests sinó també de tota la societat.

El primer acte programat va ser una taula titulada “Experiències d'Innovació Institucional del SUE”, a càrrec del Director de la Secretaria de Transferència de la Universidad de Málaga Joaquín Ortega Casanova i la Vicerectora de Transferència i Innovació Tecnològica de la Universidad de Zaragoza Pilar Zaragoza. En ella es va explicar la gestió de les Càtedres Institucionals i d'Empresa en aquestes institucions acadèmiques.

Posteriorment van tenir lloc sengles taules redones en les quals es va abordar la importància de les càtedres per a la Societat, en general, i per a l'estudiantat, en concret. La primera d'elles va estar protagonitzada per Gabriel López Serrano, Director d'Assumptes Regulatoris de Microsoft Ibèrica en representació de la Càtedra Privacitat i Transformació Digital Microsoft-UV; Jorge Victoria, Senior Product Manager EMC-Shielding Materials de Würth Elektronic en representació de la Càtedra Würth EMC; José Luis Ferrando Calatayud, Secretari Autonòmic d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori en representació de la Càtedra Demetrio Ribes, la Càtedra de Cultura Territorial Valenciana i la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians; i Rosa Laparra Prado, Gerent de la Fundació Divina Pastora en representació de la Càtedra Divina Pastora. La segona d'elles, per la seua banda, va estar formada per Inés Machín Arregui en nom de la Càtedra Excel·lència i Desenvolupament en Emprenedoria: d'estudiant a empresari; María del Carmen García Domene en nom de la Càtedra ALCON-FISABIO-UV; Sergi Doménech García en nom de la Càtedra Demetri Ribes i Javier Ayuso Estelles en nom de la Càtedra de Finances Internacionals-Banc Santander.

Més tard es va produir el lliurament dels Premis a les Bones Pràctiques de l'Observatori Excellentia Ex cathedra, que van recaure en la Cátedra de Fisioterapia y Discapacidad de la Universidad de Málaga; la Cátedra DECADE de la Universidad de Alcalá; la Cátedra SAMCA de Nanotecnología de la Universidad de Zaragoza; i la Cátedra Abertis de la Universitat Politècnica de Catalunya i la de Madrid.

La jornada va prosseguir amb l'acte de reconeixement de les noves càtedres creades en 2018, sent homenatjades la Càtedra DEBLANC, d'aplicació de metodologies estadístiques, econòmiques i d'aprenentatge automàtic per a la detecció de delictes financers i blanqueig de capitals; la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries; la Càtedra Economia Col·laborativa i Transformació Digital; i la Càtedra "L'Horta de València", Territori Metropolità.

L'esdeveniment, acompanyat d'un Vi d'Honor, va ser clausurat per la vicerectora Mª Dolores Real, i els ex vicerectors de la Universitat de València Enrique Bigné Alcanyís i Guillermo Palao Moreno, que havien tingut competències en aquesta matèria.

 

 Pàgina web de l'esdeveniment: enllaç

 

 Multimèdia: 

 

Jornada 25 Años UVCàtedres