University of Valencia logo Logo Master's Degree in Cultural Heritage: Identification, Analysis and Management Logo del portal

Els alumnes del màster visiten Llíria i Xelva per conèixer el seu patrimoni cultural

Els alumnes de l'itinerari de conservació preventiva del Màster en Patrimoni Cultural: Identificació, anàlisi i gestió de la Universitat de València van realitzar una excursió als municipis de Llíria i Xelva dimarts passat 21 de març. L'objectiu últim de l’activitat fou viure una grata experiència, gaudir i conèixer de primera mà el seu patrimoni.

28 march 2017

A Llíria, els alumnes van tenir l'oportunitat de visitar les termes i el mausoleu romà, els banys àrabs, l'edifici de l'hospital, el Museu Silvestre d’Edeta, l'església de la Sang o el Museu arqueològic. Per a l'ocasió, van comptar amb l'assessorament i la informació de l'oficina de turisme municipal.

Després de dinar a Xelva, els alumnes van visitar l'entramat urbà de la localitat: els barris islàmic, jueu, el raval i les ampliacions cristianes. A continuació, van visitar el museu parroquial o l'església, el Palau Vescomtal, que es troba en procés d'excavació, recerca i recuperació per a la seua posada en valor.

Els alumnes del Màster van ser acompanyats pels professors Adrià Besó i Josep Montesinos. A Xelva, a més, van col·laborar l'arqueòleg municipal Juan José Ruiz López, Gustavo Fontbuena i María Antonia Clavel.

Aquest tipus d’activitats pretenen posar en contacte directe als alumnes amb l'entorn i el llegat patrimonial valencià, tenint sempre en compte la seua diversa procedència, nacional i internacional. Per descomptat, les visites no solament tracten de mostrar el patrimoni, també les actuacions i possibilitats que es realitzen sobre ell en aquest moment.

Tags
 

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy