University of Valencia logo Logo Policies for Excellence Office (OPEX) Logo del portal

L'edició 2019 del programa MOTIVEM dóna el seu premi a un suport per a unificar el pagament del transport urbà

  • May 16th, 2019
Image de la noticia

La creació d'un suport per a unificar el pagament del transport urbà és la idea que ha resultat guanyadora en MOTIVEM 2019, una iniciativa organitzada per la Universitat de València, a través d'ADEIT, i en col·laboració amb ‘la Caixa’ i la Generalitat Valenciana.

Han participat en aquesta edició dels premis 773 persones; 645 estudiants i 128 docents, que desenvolupen les idees conjuntament. Per primera vegada en la història dels premis, han participat totes les facultats que integren la Universitat de València. A més del premi guanyador, dotat amb 2.000 euros, s'han concedit 14 accèsits de 1 000 euros cadascun.

El projecte guanyador, dotat amb 2 000 euros de premi, ha estat coordinat per la professora María Alcantud, del Departament de Didàctica de la Llengua de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València i ha sigut desenvolupat per estudiants de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació i la Facultat de Magisteri. La idea guanyadora planteja el desenvolupament d'un xip adhesiu connectat a una app que centralitza tots els títols de transport urbà en una única targeta NTFS.

En la convocatòria 2019 han participat un 11 per cent més d'equips que l'any anterior. En concret, han sigut 168 -enfront de les 151 de 2018- les idees que han competit en aquesta edició de MOTIVEM. Unes idees generades conjuntament per 645 estudiants de la Universitat i pel professorat, 128 docents, que s'ha encarregat de coordinar els equips, dels tres campus de la Universitat.

En aquesta edició de MOTIVEM han participat estudiants dels 18 centres de la Universitat de València. Psicologia, Economia, Enginyeria, Biologia, Magisteri i Dret són els centres que han presentat un major nombre d'idees. A més del primer premi MOTIVEM, dotat amb 2.000 euros, durant l'acte de lliurament, s'han lliurat 14 accèssits, de 1.000 euros cadascun.

La creativitat, la coherència de la idea, el fet que servisca per a cobrir una necessitat social, la qualitat de la presentació i la interdisciplinarietat dels membres de l'equip han sigut els cinc criteris que han servit per a valorar i seleccionar les idees guanyadores.

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, es va mostrar molt satisfeta, especialment, per l'increment de la participació de dones  en MOTIVEM i va agrair la implicació dels equips d'estudiants i del professorat, que els han ajudat i motivat en el desenvolupament de la seua idea, «element fonamental per a la innovació», ha assenyalat. A més, va remarcar que «aquests enfocaments aplicats condueixen a projectes cada vegada més innovadors i que afavoreixen la transferència de coneixement entre la universitat els teixits productius».

Així mateix, la rectora va subratllar la important labor del professorat universitari per a formar en competències transversals i despertar la creativitat dels estudiants, objectiu principal del programa MOTIVEM.

En aquest mateix sentit es van expressar durant l'acte de lliurament de premis MOTIVEM 2019 el president de la Fundació ADEIT, Juan Manuel Pérez Mira; el director general de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana, Rubén Trenzano; i el director general d'Economia de la Generalitat Valenciana, Francisco Álvarez.

L'acte també va comptar amb la participación de la presidenta del Consell Social de la Universitat de València, Mª Emilia Adán, qui ha destacat la importància de fer equip. «Emprendre no pot dur-se a terme en solitari», ha subratllat.

Finalment, Rocío García Peinado, directora de la Banca Institucional València-Castelló de Caixabank, en representació de l'Obra Social La Caixa, entitat que recolza el programa, avançà que seguiran recolzant als joves emprenedors en aquest tipus d'iniciatives.