Logo de la Universitat de València Logo del portal

Estructura organitzativa de la Universitat de València

D'acord amb els seus Estatuts, la Universitat de València, com servei públic, imparteix els ensenyaments necessaris per a la formació dels estudiants, la preparació per a l'exercici d'activitats professionals o artístiques i l'obtenció, si escau, dels títols acadèmics corresponents, així com per a la formació permanent del personal propi i del professorat de tots els nivells d'ensenyament.

A més, la Universitat de València fomenta la recerca de nous coneixements, el desenvolupament científic i tecnològic, i avalua els resultats dels mateixos, tant pel que fa a la investigació bàsica com a l'aplicada, transferint els resultats de la investigació als sectors productius, contribuint al progrés tècnic i al desenvolupament econòmic i social.

De la mateixa forma, amb les garanties de racionalitat i universalitat que li són pròpies, la Universitat de València és una institució difusora de cultura i de la ciència al si de la societat, facilitant, estimulant i acollint les activitats intel·lectuals i crítiques en tots els camps de la cultura i del coneixement.

Per al compliment de totes aquestes funcions, la Universitat de València, segons els seus Estatuts, s'organitza, depenent de cada fi, en departaments, facultats, escoles tècniques superiors, col·legis majors, i tots aquells centres, serveis i unitats necessaris per al compliment de les seues funcions.

Els departaments són les entitats universitàries encarregades d'organitzar i desenvolupar la investigació, els ensenyaments i altres activitats universitàries referents a un àrea de coneixement o conjunt d'àrees, l'afinitat de les quals o relació justifique la seua agrupació des d'un punt de vista científic i sota criteris d'eficàcia.

Les facultats i l'escola tècnica superior són els centres encarregats de la gestió administrativa i de l'organització dels ensenyaments universitaris conduents a l'obtenció de títols acadèmics, així com de la difusió de la cultura.

Per la seua banda, els instituts universitaris d'investigació són centres fonamentalment destinats a la investigació científica i tècnica i a la creació artística, que poden també realitzar activitats docents referides a ensenyaments especialitzats o a cursos de doctorat i a prestar assessorament tècnic en l'àmbit de la seua competència.

Els instituts de la Universitat de València tenen per objecte d'investigació camps d'estudi multidisciplinars i interdisciplinars, igual que les estructures d'investigació interdisciplinars (ERIs).

El Jardí Botànic i l'Observatori Astronòmic de la Universitat de València són dos centres singulars en els quals es realitzen funcions d'investigació, docència i difusió cultural en col·laboració amb els departaments, centres o serveis que, per la seua naturalesa, estiguen relacionats amb ells.

Els serveis de caràcter general de la Universitat de València són unitats funcionals destinades a realitzar les activitats que són necessàries per al compliment de les fins de la Universitat de València i que no són específiques dels departaments o centres.

Els col·legis majors són centres universitaris que, integrats en la Universitat de València, proporcionen residència de forma prioritària als membres de la comunitat universitària i promouen la formació humana, cultural i científica de les seues col·legials, projectant la seua activitat al servei de tota la comunitat universitària.

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies