
Cristina Ros Carrero | 15 july 2025
Durant els anys que vaig passar a la Universitat de València, vaig viure una experiència molt intensa i enriquidora. El grau en Biotecnologia ofereix una formació molt completa, amb una part teòrica rigorosa que es complementa amb una sòlida càrrega pràctica en laboratoris ben equipats. Són anys exigents —passem moltes hores en la facultat—, però també molt gratificants, perquè sentim que estem construint una base sòlida per al futur.
Un dels aspectes que més valore és la qualitat del professorat. Comptem amb docents altament qualificats, apassionats per la seua matèria i molt implicats amb la formació de l'alumnat. Gràcies a ells, vaig aprendre no sols continguts científics, sinó també una manera de pensar, d'analitzar i de qüestionar, que hui aplique diàriament en la meua vida professional.
La versatilitat del grau és un altre punt fort: obri portes en múltiples direccions, des de la investigació acadèmica fins a la indústria, passant per sectors com l'agroalimentari, l'ambiental o el biomèdic. En el meu cas, el grau em va permetre cursar un màster d'investigació, el qual em va obrir les portes a estudis de doctorat. Després d'acabar el doctorat, vaig decidir reorientar la meua carrera cap a l'àmbit de la indústria farmacèutica i actualment treballe en aquest sector, la qual cosa em permet seguir en contacte amb els avanços científics des d'una perspectiva més aplicada i pròxima a la pràctica clínica.
Si tornara arrere, no dubtaria a tornar a triar el Grau en Biotecnologia, i fer-lo a la Universitat de València. Ha sigut una etapa clau en la meua formació, que recorde amb molt de carinyo i agraïment. Sens dubte, recomanaria esta carrera als qui tinguen curiositat científica, vocació investigadora i ganes de contribuir a l'avanç del coneixement i la tecnologia
Cristina Ros Carrero (Graduada en 2017) Medical Science Liaison (MSL) en Inmuno-Gastroenterología en “Johnson & Johnson Innovative Medicine