La Càtedra de Joventut organitza una jornada sobre acompanyament socioeducatiu a adolescents i joves

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 18 de maig de 2023
Cartell de la jornada

El pròxim 25 de maig, el Saló d'actes de la Facultat de Psicologia de la Universitat de València (UV), acull aquesta trobada que pretén definir i establir les bases de l'acompanyament a menors com a eina per a facilitar el desenvolupament emocional i cognitiu.

L'acte començarà a les 9:15 hores amb la presentació de la jornada a càrrec de Rosa Donat Beneito, vicerectora d'Innovació i Transferència de la UV; María Gloria Muñoz Ventura, representant de l'Institut Valencià de la Joventut de la Vicepresidència; i Paz Viguer Seguí, directora de la Càtedra de Joventut de la Universitat de València.

A continuació, se celebrarà una taula redona entorn del títol ‘Què entenem per acompanyament?’, que serà moderada per la professora Ariadna Fernàndez (Universitat Politècnica de València). Asun Llena (Universitat de Barcelona), María Ferrer (Mancomunitat de la Safor) i Paula Malonda participaran en aquest diàleg per a delimitar el concepte d'acompanyament en l'àmbit juvenil i fixar les línies d'actuació en aquest procés de comunicació i escolta on es dona veu i espai a l'adolescent perquè puga transformar les dificultats en oportunitats d'aprenentatge i creixement.

A les 11:30 hores, la jornada continuarà amb una taula d'experiències moderada per Roberto Pescador, cap de l'oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona. En aquest espai es compartiran iniciatives com el programa d'intervenció socioeducativa d'Irun, el projecte Arrela’t d'Amposta o les actuacions desenvolupades pel col·lectiu Àgora Juvenil Bellreguard i la Federació Valenciana de Cases de Joventut.

La trobada finalitzarà amb un taller per al públic interessat a incloure l'acompanyament socioeducatiu en els seus projectes. Es durà a terme una anàlisi col·laborativa de projectes aportats per les persones participants des de la mirada de l'acompanyament socioeducatiu.

Aquesta jornada ha sigut organitzada per la Càtedra Joventut de la Universitat de València i l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), en col·laboració amb la Facultat de Psicologia i Logopèdia de la UV, el Servei de Llengües i Política Lingüística de la UV, l'Associació de Professionals de Joventut de la Comunitat Valenciana (APJCV) i el Col·legi Oficial d'Educadores i Educadors Socials de la CV.