Aprovada la gestió de la rectora i dels òrgans UV
- Marketing and Communication Service
- Alberto Gradoli Vivas
- July 18th, 2025
El Claustre ha aprovat, per un 100% dels vots emesos, la gestió de la rectora i dels òrgans universitaris corresponents a l’any 2024. Els actuals Estatuts de la Universitat estableixen, en el seu article 95, que la rectora ha de presentar davant del Claustre cada any l’informe de la seua gestió, i del conjunt dels òrgans de la UV, corresponent a l’any anterior, i que aquest informe ha de ser sotmès a votació. Atès que és el darrer informe de gestió que presenta la rectora, en finalitzar els seus dos períodes de govern, la Dra. Mestre ha fet, també, un balanç dels darrers set anys del seu govern universitari.
En la seua darrera presentació de l’informe de gestió al Claustre, la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre ha volgut agrair a totes les persones que formen part de la comunitat universitària, ja que “els resultats d’aquests informe són gràcies a la gestió col·lectiva de totes i tots”.
L’informe ha estat aprovat per 122 vots a favor, zero abstencions i zero vots en contra.
Estabilització i promoció de la plantilla
Al llarg d’aquest set anys de mandat, la rectora ha emfatitzat que les persones anaven a estar en el centre de les polítiques de la Universitat. En aquest sentit, ha traslladat que al llarg d’aquest set anys s’ha produït un increment en plantilla en termes generals malgrat la taxa de reposició i la incerta situació pressupostària.
Aquest creixement ha sigut possible a la ferma aposta per l’estabilització i promoció de la plantilla. Un creixement que ha anat acompanyat en l’increment dels grups A1, A2 i B, situant el col·lectiu del Personal Tècnic, d’Administració Serveis, en la xifra dels 2.229 treballadors i treballadores.
Pel que fa al Personal Docent i Investigador, aquest ha augmentat fins els 4.760. Un creixement que també ha estat limitat per la taxa de reposició però on s’ha apostat per l’estabilització del professorat ajudant doctor abans de la finalització del seu contracte, el que ha permès un leu rejoveniment de la plantilla. A més, ha destacat que “hui en dia ens trobem pràcticament en una situació d’igualtat entre homes i dones en el PDI”.
Infraestructures: més de 200 milions en 7 anys
La rectora ha volgut fer un repàs de les inversions que s’han dut a terme en el darrer any, però especialment en els darrers set anys. Així mateix, ha posta en valor els més de 200 milions d’euros que la Universitat ha invertit en infraestructures.
Unes inversions que, malgrat l’infrafinançament i l’absència del pla de finançament plurianual, han permès millorar notablement les infraestructures de la nostra universitat. Així, disposem d’una nova Facultat d’Infermeria i Podologia; un Centre Interdisciplinari de Simulació en Salut on totes les titulacions de la branca de les ciències de la salut realitzen les seues pràctiques i tallers; de l’Espai Vives, reconfigurat com un centre integral d’atenció a l’estudiantat i de creació cultural; la transformació del campus de Tarongers amb el nou projecte d’enjardinament; i el Centre d’Innovació al Parc Científic. Així com el futur Aulari Oest II de Tarongers, la nova Facultat de Ciències Biològiques i l’edifici Joaquim Català, entre d’altres.
La UV líder en rendiment acadèmic
La Universitat de València continua essent la primera universitat del sistema universitari públic valencià en oferta acadèmica, amb un ventall de titulacions que s’adapten a les demandes i necessitats de la societat actual.
D’aquesta manera, la rectora ha posat de relleu que “la taxa d’abandonament de grau de la UV es situa molt per sota de la mitjana autonòmica i de l’estatal, i que obté xifres més positives que universitats comparables”. Aquest fet també es produeix en les titulacions de màster.
En la taxa d’idoneïtat, és a dir, en el temps de finalització dels estudis d’acord amb el temps previst, la UV es situa molt per damunt de la mitjana del sistema espanyol i valencià, degut a la reducció d’un 2,4% la taxa d’abandonament i incrementat un 3% la taxa de graduació.
Liderant la recerca
58 milions d’euros és el volum de recursos que la UV ha mobilitzat en les diferents activitats investigadores. Unes xifres que han possibilitat iniciar 780 accions durant l’any passat i mantenir més de 2.100 actives.
La rectora ha destacat que “la UV continua essent la primera universitat valenciana en recerca, a una distancia considerable de les altres universitats”. En aquesta línia, i comparant-nos amb universitats equivalents, la UV és líder en articles publicats i en percentatge d’articles altament citats.
Primera d’Espanya en discapacitat i esports
La Universitat manté la seua posició capdavantera en resultats en competicions esportives. De fet, es situa un any més com la universitat pública d’Espanya amb millors resultats i la segona d’Espanya. A més, es consolida com la primera d’Espanya en participació en competicions, una participació que la realitza en termes equitatius d’igualtat.
A més, també manté la posició de lideratge en l’atenció a la discapacitat. D’aquesta manera, acull cada any a més de 1253 alumnes amb algun grau de discapacitat, i entre la seua plantilla s’integren més de 280 treballadors i treballadores amb discapacitat. Xifres que la situen amb la universitat presencial amb més estudiants amb discapacitat.
File in: Claustre