Arranquen les classes d’un curs marcat per un procés electoral

  • Press Office
  • September 13rd, 2017
 
Un moment de l’acte d’obertura. Fotos: Miguel Lorenzo.

REDACCIÓ. Fotos: Miguel Lorenzo. Les classes han arrancat en totes les titulacions de la Universitat de València. Quasi seixanta mil persones cursen algun grau, postgrau, doctorat o títol propi de la Universitat, la qual, un any més, ha estat la preferida pels aspirants a entrar en el sistema universitari públic valencià. Aquest curs estarà marcat pel procés electoral per a elegir el proper rector o rectora de la institució.

L’obertura oficial del curs 2017-2018 va celebrar-se divendres 8 de setembre, i aquest dilluns (11 de setembre) han començat les classes. L’obertura solemne de divendres va fer-se amb un acte solemne al Paranimf de la Nau, amb les intervencions del rector, Esteban Morcillo; el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; i el catedràtic Santiago Mas Coma, del Departament de Farmàcia, Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia de la Universitat de València, qui va impartir la Lliçó Magistral, titulada Malalties infeccioses, la història de la humanitat i els actuals canvis climàtic i global.

Per al curs 2017-2018, la Universitat de València oferia 8.620 places de nou ingrés (per a primer curs de les diferents titulacions). I van ser cobertes al 99,76% en la primera convocatòria de juliol. Més de vint-i-cinc mil estudiants van quedar en llista d’espera. Com va dir el rector, “la Universitat de València és capdavantera en el sistema universitari valencià donant resposta a les demandes i expectatives de formació de la nostra societat i posant a l’abast de la ciutadania la més àmplia oferta d’estudis universitaris del nostre territori, tant en estudis de grau com de màster i doctorat”.

La secretària general de la Universitat, María José Añón, va llegir un resum de la Memòria del Curs 2016-2017. Segons va indicar, el passat curs hi hagué 57.036 estudiants matriculats (38,2% homes i 61,8% dones). Van cursar estudis de grau 39.891 estudiants, 5.775 ho feren de màster i 4.463 optaren pel doctorat. A més, 6.855 persones cursaren estudis de postgrau en títols propis. La secretària general va destacar que l’any que se celebrava el trenta aniversari del programa Erasmus la Universitat de València va mantindre “un decisiu lideratge”. El nombre d’erasmus entrants va ser de 2.029 i els que van eixir foren 1.492.

D’acord amb la Memòria, el personal docent i investigador està integrat per 4.326 persones (42% dones i 57% homes), i pel que fa al personal d’administració i serveis, l’integren 1.642 persones (71,79% dones i 28,21% homes).

També la de València és la universitat del sistema públic d’ensenyament superior amb una més àmplia oferta docent: 54 titulacions, 6 dobles titulacions i 11 dobles titulacions internacionals.

 Procés electoral

Aquest curs estarà marcat pel procés electoral per a triar el proper rector o rectora de la institució. En les properes setmanes se celebraran eleccions per a la renovació total del Claustre (representants del PDI, dels estudiants, del PAS i dels investigadors en formació). Posteriorment, s’obrirà el termini per a presentar candidatures al Rectorat. La campanya electoral i les votacions se celebraran el primer trimestre del 2018.

L’actual rector, Esteban Morcillo, complirà aquest curs el període de huit anys de mandat que estableixen com a límit els Estatuts de la Universitat.

Images: