La Matilde Salvador de la Universitat alça el teló amb un programa intens

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • February 5th, 2018
 
Entrada a la Sala Matilde Salvador de La Nau.
Entrada a la Sala Matilde Salvador de La Nau.

L’Aula d’Arts Escèniques de la Universitat de València iniciarà aquest dimecres, 7 de febrero, la seua programació teatral a la Sala Matilde Salvador. Teatre professional, mostres universitàries, espectacles de dansa i festivals d’arts escèniques es donaran cita fins a juliol al Centre Cultural La Nau de la Universitat.

La programació arranca amb l’obra ‘Europe from the inside, Europe from the outside’, una mostra del taller del projecte europeu Escena Erasmus de la Universitat. El muntatge -que es representarà els dies 7 i 8 de febrer- és una reflexió sobre l’Europa actual des de dos punts de vista: el dels que són dins del continent, enfront dels que somien ser-hi.
 
Després de l’estrena d’Escena Erasmus, la companyia valenciana Colectivo Fracasadas interpretarà els dies 14 i 15 de febrer l’obra ‘Los invitados’, una peça escènica dedicada a la crisi migratòria que va nàixer en conéixer el cas d’un pescador i una anciana de 80 anys que havien estat nominats al Premi Nobel de la Pau en 2016 per salvar centenars de vides als naufragis enfront de les costes de Lesbos.
 
La programació del mes es completa amb ‘Lisístrata’, del Grupo de Teatro Griego Komos (20, 21 i 22), Premio Nacional de Teatro Grecolatino; i ‘Martingala’, de la Subterránea, una reflexió sobre la manipulació mediàtica (28 de febrer i 1 de març).
 
Ja al mes de març, els dies 7 i 8, Fet Foios Escola de Teatre representarà ‘Las sinsombrero’, un viatge per la vida i exili d’un grup de dones artistes i intel·lectuals de la generació del 27 que van ser silenciades.
 
La dansa professional també arribarà a la Sala Matilde Salvador els dies 21 i 22 de març, de la mà de la Compañía Improvisada, amb  l’espectacle ‘Vida’, un diàleg entre el masculí i el femení mitjançant el cos més enllà del gènere. I després d’aquest espectacle, prosseguiran les coreografies amb el Festival Dansa València, ja que La Nau serà una de les seus entre els dies 10 i 13 d’abril.
 
A l’abril es programaran dos muntatges més: ‘L’alegria està ací dins’ (dies 18 i 19) de   la companyia valenciana La Família Política (antiga Lupa Teatre), una producció que indaga sobre el sentit de la vida i la cerca de la felicitat, i ‘Midnight’, amb La Trinxera (dies 25 i 26), una producció per a reflexionar sobre la mateixa persona del dramaturg valencià i exalumne de la Universitat de València Carles Sanchis.
 
Els mesos de maig i juny s’han programat les mostres dels tallers teatrals que al llarg de tot el curs promou l’Aula d’Arts Escèniques de la Universitat de València en el seu vessant més formatiu. A més, tindrà lloc l’Erasmus Scene European Festival, organitzat per la Fundació General de la Universitat de València i Escena Erasmus amb el finançament del Programa Erasmus+ de la Unió Europea (del 21 al 25 de maig), en què es presentaran les produccions de les diferents universitats europees que disposen d’una seu teatral Escena Erasmus. Una setmana després (del 29 de maig a l’1 de juny), Escena Erasmus de la Universitat de València presentarà a La Nau el seu últim muntatge, ‘La gran final’, que, com tots els anys, després de la seua estrena, recorrerà diferents poblacions valencianes a través del programa ‘Les Petites Europes’, posat en marxa juntament amb l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.
 
La programació d’aquest curs conclourà amb un plat fort: la Biennal de Teatre Universitari de la Xarxa Vives, un festival en el qual la vintena d’universitats que integren aquesta xarxa intercanviaran experiències, a més de presentar les seues últimes produccions.
 
Totes les obres comencen a les 19:30 hores i les entrades, a dos euros, poden adquirir-se a La Tenda del Centre Cultural La Nau i dels campus universitaris, o bé, en línia (http://www.latenda.es/entrades).

More information: