Obertura excepcional d’aularis com a sales d’estudi en vacances de Nadal

  • Office of the Principal
  • December 22nd, 2020
 
Obertura excepcional d’aularis com a sales d’estudi en vacances de Nadal

En el context actual d’expansió de COVID-19 a la CV, per tal de donar resposta a situacions excepcionals de les i els estudiants, i atenent la demanda de les organitzacions estudiantils, la Universitat de València obrirà aquestes vacances de Nadal un aulari en cada campus per completar l’horari de bibliotequesUV.

Cada any la Universitat de València habilitava un horari especial de bibliotequesUV en les vacances de Nadal, així com un servei d’obertura de sales d’estudi al llarg de les 24 hores del dia.

Enguany, en el context d’expansió de la COVID-19 que està vivint la Comunitat Valenciana, i en aplicació de les mesures i recomanacions de les autoritats de la Generalitat Valenciana, s’ha reduït l’aforament de les bibliotequesUV, que oferia altres anys, en aquestes dates, un total de 450 places en Nadal en les diferents biblioteques de la Universitat de València.

Les restriccions de mobilitat en horari nocturn impedeixen, enguany, mantenir l’obertura 24 hores de bibliotequesUV, que ha fet públic el seu horari especial en aquestes vacances de Nadal, i que es pot consultar ací: https://links.uv.es/XaBW9nL

El passat 15 de desembre les organitzacions d’estudiants SAÓ, Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA), Unió d’Estudiants Valencians, DAM i CREA presentaren al Rectorat de la Universitat de València una proposta d’obertura d’aularis com a sales d’estudi que complementara l’horari de vacances nadalenques de la xarxa de bibliotequesUV.

Per la seua banda, el 21 de desembre les organitzacions d’estudiants Acontracorrent, Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA), Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Front Estudiantil Unificat de València (FEU-València) demanaren l’ampliació d’horaris de biblioteques per aquest període d’exàmens.

Al llarg de la darrera setmana l’equip de la gerència de la Universitat i les Unitats de Gestió del Campus de Tarongers, han estat avaluant la viabilitat de la proposta presentada pel moviment estudiantil que va ser debatuda per l’equip de la Rectora i els degans, deganes i directora d’Escola en una reunió el passat divendres.

Com a resultat d’aquest procés de governança compartida s’ha habilitat un aulari en cada campus que completarà l’oferta de places com a zones d’estudi realitzada pel Servei de Biblioteques de la Universitat en aquestes vacances.

En total s’oferiran, excepcionalment, un total de 600 places d’estudi en condicions de seguretat, que superen l’oferta d’anys anteriors que no es podia mantenir aplicant les mesures preventives.

 

Aularis i dies i horaris d’obertura excepcional en vacances

Els aularis oberts seran els següents:

Campus Blasco Ibáñez: Aulari I

Campus de Burjassot-Paterna: Aulari Interfacultatiu

Campus de Tarongers: Aulari Oest

 

Dies i horaris d’obertura excepcional, que complementen els horaris de bibliotequesUV en vacances de Nadal:

28, 29 i 30 de desembre, de 15 a 20:30 hores

31 de desembre: de 8:30 a 14 hores

4 i 5 de gener: de 15 a 20:30 hores

7 i 9 de gener: de 8:30 a 20:30 hores

 

Condicions d’accés als aularis i de seguretat

La Universitat de València, atenent a les indicacions de les autoritats sanitàries, recomana, especialment en període de vacances, mantenir les mesures de seguretat, romandre a casa i reduir els desplaçaments.

També aconsella fer ús d’aquests espais habilitats com a sala d’estudi d’una manera excepcional.

Per accedir a aquests aularis en els horaris d’obertura especial caldrà acreditar-se com a estudiant/a de la Universitat de València amb el carnet identificatiu.

Els serveis de control d’accessos i seguretat de la Universitat identificaran totes les persones que accedisquen a aquestes instal·lacions, que comptaran amb mesures de neteja reforçada i aforament limitat fins les 200 places per aulari.

A més, les i els estudiants disposaran de líquid de neteja de mans i de superfícies per si volen realitzar una neteja específica de l’espai que ocupen, addicionalment a la realitzada per la Universitat.