Polibienestar promociona l'economia circular a la Unió Europea
- Polibenestar Research Centre
- January 24th, 2024

L'Institut d'investigació de Polítiques de Benestar Social -Polibienestar- de la Universitat de València participa en el Projecte europeu K-CCRI "Knowledge hub to leverage existing initiatives and projects to foster the adoption of Circular economy in Cities and Regions In Europe". El projecte ha començat aquest 1 de gener de 2024, finançat pel programa Horitzó Europa i té l'objectiu d'impulsar l'economia circular en ciutats i regions de la Unió Europea.
K-CCRI, liderat per la consultora de projectes d'I+D+i valenciana Senior Europa S.L (KVELOCE), busca consolidar l'economia circular en el continent europeu a través de la integració de coneixements, la creació de materials educatius i de formació i l'organització de tallers i seminaris. Polibienestar juga un paper rellevant en el consorci, liderant els paquets de treball 3 i 6, que se centren en la creació de materials i l'organització de workshops i tallers de formació en diferents regions europees.
En el projecte participen 10 socis tecnològics i empresarials europeus com el Centre Tecnològic del Calçat i del Plàstic (CETEC) i CARTAGO VENTURES SL (INV) d'Espanya; K-FLEX POLSKA Sp.zo.o. (KFL) de Polònia; Finanziaria Ligure per lo Sviluppo Economico Fi.L.S.E. S.p.A. (FILSE) i Fondazione ICONS (ICONS) d'Itàlia; VTT Technical Research Centre of Finland Ltd (VTT) de Finlàndia; Association Européenne des Agences de Développement (EURADA); European Business and Innovation Centre Network (EBN) de Bèlgica; i Association Européenne pour la Démocratie Locale (ALDA) de França.
La reunió d'inici (Kick off Meeting) del projecte se celebrarà a Brussel·les els pròxims 25 i 26 de gener. El dia 25 en el Parlament Europeu i el dia 26 en la Cambra Oficial de Comerç d'Espanya a Bèlgica i Luxemburg.
La participació en el projecte europeu K-CCRI reforça una de les línies d'investigació estratègiques de Polibienestar, que inclouen la governança, la democràcia i la participació ciutadana, especialment en relació amb la sostenibilitat i la innovació social. Aquest projecte s'alinea amb projectes previs en el camp de l'economia circular, com els projectes Agro2Circular e O-Garden, els dos concedits en 2021/22 sota el programa Horitzó Europa, reafirmant així el compromís de Polibienestar amb la promoció de models socials sostenibles i la transició ecològica a la Unió Europea, així com el seu posicionament com a referent de la investigació sociotècnica a Europa. Com afirma l'investigador principal del projecte i director de l'institut d'investigació Polibienestar, el professor Jorge Garcés, “siga com siga la nostra àrea de coneixement, si reenfoquem les nostres investigacions sobre com els éssers humans som capaços de pal·liar el nostre antropocentrisme maximalista sobre la terra, estarem en el camí correcte”.
Institut d'investigació Polibienestar, de la Universitat de València
L'Institut d'investigació de Polítiques de Benestar social de la Universitat de València (POLIBIENESTAR) és líder en el desenvolupament de projectes d'investigació europeus des de les Ciències Socials a nivell nacional i europeu, consolidant el seu rellevant paper com a assessor de polítiques públiques europees i la seua translació a escala local. Des de la seua fundació, fa 12 anys, ha gestionat més de 120 projectes d'investigació europeus, consolidant la seua posició de referent en investigació orientada a les polítiques públiques de benestar social.
En l'actualitat, Polibienestar està gestionant un total de 27 projectes d'investigació europeus i 7 projectes d'investigació nacionals, amb un equip de 47 investigadors júniors en la seua seu de València.
More information: