Logo de la Universitat de València Logo Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat Logo del portal

Inscripcions a la IV Jornada sobre Contaminació lumínica

Contaminació lumínica.

Període de l'esdeveniment: De 11 de novembre de 2019 a 26 de novembre de 2019. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous, divendres, dissabte i diumenge de 10:39 a 00:00.

 

Lloc de realització: Agència de Desenvolupament Local

 
Descripció:

26 de novembre a Riba-roja del Túria.

En una societat en emergència climàtica cal determinar quines són les fonts que contribueixen a l'escalfament global i què cal fer per reduir-les o substituir-les. L'estalvi i l'eficiència energètica s'imposen, per tant, en les actuacions públiques. L'enllumenat de les nostres ciutats està actualment en el punt de mira i a molts indrets s'ha optat per substituir-lo per un enllumenat basat en LED, tecnologia que és venuda com eficient i ecològica.

Tanmateix moltes d’aquestes instal·lacions de LEDs són molt millorables ja que emeten una llum molt blanca, amb un fort component blau, amb efectes sobre els ecosistemes nocturns (insectes, ratpenats, aus, tortugues,....) i sobre la salut humana. La vertadera sostenibilitat en l'enllumenat públic seria la utilització de LED molt càlids amb una contribució de llum blava menyspreable i sense afeccions al medi ambient. Alguns ajuntaments valencians ja apliquen aquest principi que, a més a més, és el recomanat en la Guia de Contractació verda de la Unió Europea.

En aquest context s’organitza la quarta jornada sobre contaminació lumínica, els efectes de l'enllumenat públic i privat sobre el medi ambient i la salut humana, destinada a tècnics municipals, experts, acadèmics, estudiants, responsables de la presa de decisions i al públic en general, per tal de donar a conèixer millor la problemàtica i les possibles solucions per minimitzar els seus problemes.

Les dues sessions s’organitzen al voltant de les respectives taules temàtiques en què es comptarà amb els punts de vista d’experts de diferents universitats i centres d’investigació en els camps de l’enginyeria, la criminologia, la normativa, l'òptica o la salut. Després de les intervencions es pretén obrir un debat amb tots els assistents.

 
Organitza:

Universitat de València.

Vicerectorat de Projeció Territorial.

Ajuntament de Riba-roja del Tùria.

Col·labora:

- Coordinadora en defensa dels boscos del Túria.

- Cel Fosc-Associació contra la Contaminació Lumínica.

- Xarxa espanyola d'estudis sobre la contaminació lumínica..

http//projeccio.uv.es

 

Contacta: unitatsuport@uv.es

 
Més informació: