Logo de la Universitat de València Logo Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat Logo del portal

  • Llíria

Memòria Democràtica i Patrimoni. 1936-1939. Conéixer, difondre i posar en valor

La Vegatilla

Període de l'esdeveniment: De 29 de d’abril de 2019 a 12 de de maig de 2019. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 16:00 a 20:30.

 

Lloc de realització: Centre Cultural Municipal de Guadassuar

 
Descripció:

El Vicerectorat de Projecció Territorial i societat de la Universitat de València, amb el patrocini de l’entitat Caixa Popular, presenten l’exposició Memòria Democràtica i Patrimoni. 1936-1939. Conéixer, difondre i posar en valor, una mostra desenvolupada en 17 plafons que fa una recopilació del patrimoni històric, documental, bèl·lic i de memòria oral al territori valencià com a conseqüència de la Guerra Civil, entre els anys 1936 i 1939.

80 anys després de l’inici la Guerra Civil Espanyola i del trasllat de la capital de la Segona República a València, la memòria democràtica valenciana viu una nova fase d’efervescència. Noves iniciatives intenten respondre a la demanda social de conéixer la història i el patrimoni cultural del nostre passat recent. En aquest context s’insereix aquesta exposició itinerant, amb la qual es pretén valorar el patrimoni valencià generat durant la Guerra Civil i contribuir a respectar la riquesa cultural. Es tracta d’un patrimoni que ofereix recursos basats en valors socials i culturals que cal utilitzar per al coneixement i benefici de tota la ciutadania.

A pesar de desenvolupar-se principalment fora de les nostres comarques, la guerra les va marcar intensament i va deixar una àmplia sèrie d’herències i vestigis que han arribat fins a l’actualitat i s’han convertit en patrimoni comú. Aquesta exposició, comissariada pels seus autors Jorge Ramos Tolosa, Javier Esteve Martí i Enrique Bengochea Tirado, té com a objectiu ajudar a conéixer aquest patrimoni.

La Universitat de València, pública, valenciana i compromesa amb el seu entorn, ha realitzat una nova exposició itinerant amb la finalitat de contribuir al coneixement d’un singular i variat patrimoni cultural, conseqüència del nostre passat recent.

 
Organitza:

El Vicerectorat de Projecció Territorial i societat de la Universitat de València, amb el patrocini de l’entitat Caixa Popular i la col·laboració de l'ajuntament de Guadassuar.

http://projeccio.uv.es/

 

Contacta: unitatsuport@uv.es

 
Més informació:
 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies