Accedir a la pàgina principal de la UniversitatImatge decorativa que sugereix les activitats a les que es dedica el servei
Àrea de Conservació de Patrimoni Cultural

Notícies

 

XXVI Curs d'estiu de Recuperació d'Artesanies Tradicionals en el Medi Rural

Està obert el termini de sol•licitud per participar en la XXVI edició dels cursos de Recuperació d'Artesanies Tradicionals en el Medi Rural. El curs d'aquest any 2014 es realitzarà a València (parròquia de Crist Rei) entre els dies 14 i 19 de juliol.

La participació és gratuïta, després de la selecció de les sol•licituds presentades, i comprèn a més de les assegurances, l'allotjament i manutenció, així com els materials de treball.

Els impresos de sol•licitud es poden obtenir en aquesta pàgina, havent-se de presentar en l'adreça de correu electrònic patrimoni.cultural@uv.es i/o en la secretaria del Departament d'Història de l'Art de la Universitat de València fins al dia 6 de juny. Poden presentar-les tots els alumnes des de primer any i exalumnes de qualsevol facultat de les universitats valencianes i acollits al projecte Erasmus. Una vegada recollides, i després del període de selecció, es faran públiques les llistes d'admesos el dia 10 de juny. [12/06/14]

Llistat d'admesos [+]  

 

 

La piel de los edificios

Presentació del llibre:

La piel de los edificios

Dirigit per Daniel Benito Goerlich, professor del Departament d' Història de l' Art de la Universitat de València

08/05/2014. 19 h.
Aula F 3.4 de la Facultat de Geografia i Història (Av. Blasco Ibáñez, 28)
Entrada gratuïta, aforament limitat
. [06/05/14]

  Informació Addicional [+]

 

 

El Paraninfo de la Universitat de València y sus personajes retratados. Testimonio de saber, historia y ceremonia

Presentació del llibre:

El Paraninfo de la Universitat de València y sus personajes retratados. Testimonio de saber, historia y ceremonia

13/03/2014. 19 h.
Paranimf. La Nau (Universitat, 2)
Entrada gratuïta, aforament limitat.

[11/03/14]

Informació Addicional [+]

 

Congrés Internacional: Universitat i llegat artístic. Tècniques artístiques i formes d'intervenció sobre el patrimoni cultural: la història de l'art com a reflexió i compromís

Aquest congrés, organitzat per l'Àrea de Conservació de Patrimoni Cultural de la Universitat de València, es fa a la Facultat de Geografia i Història els dies 12, 13 i 14 de novembre de 2013.

Encara que dirigit sobretot a estudiants, llicenciats i professionals en les diferents disciplines que afecten i tenen responsabilitats sobre l'estudi, la catalogació, la conservació, la restauració i la difusió del patrimoni històric artístic: historiadors, arquitectes, tècnics en patrimoni, artistes, artesans, etc., també és obert a periodistes, gestors culturals i al públic general interessat en aquests temes.

Aquestes conferències i tallers tenen com a finalitat mostrar les formes i possibilitats d'intervenció sobre els béns culturals, i la necessària relació entre l'estudi i aportacions de la història  de l'art, “conèixer per reconèixer”, així com dels diferents materials, tècniques, oficis i treballs relacionats amb la seua producció, ja que el seu coneixement és fonamental i condició necessària per a la correcta rehabilitació d'obres i espais.

En aquest sentit, pretén donar a conèixer els treballs realitzats per professionals de gran prestigi, i presentar algunes intervencions exemplars sobre el patrimoni cultural.

En el marc del congrés es planteja també una imprescindible reflexió sobre els estudis d'història de l'art i la seua renovació. Es pretén incidir en el paper fonamental que aquests exerceixen, i han d'exercir, per a la posada en valor dels béns patrimonials, i en la transferència de coneixements que han de revertir en benefici social.

La inscripció en el curs s’ha de realitzar abans de l'11 de novembre de 2013.

La presentació de comunicacions s'ha de realitzar abans del 8 de novembre de 2013.

Tríptic

Més informació

[01/10/13]

 

XXV Curs d’estiu de Recuperació de Artesanies Tradicionals en el Medi Rural

Està obert el termini de sol·licitud per participar en la XXV edició dels cursos de Recuperació d'Artesanies Tradicionals en el Medi Rural. Els cursos en aquest any 2013 es realitzaran en la població de Llosa de Camacho (Alacant) i València (parròquia de Crist Rei).

El curs de Llosa de Camacho tindrà lloc entre els dies 7 i 13 de juliol i el de València entre els dies 14 i 20 del mateix mes.

La participació és gratuïta, després de la selecció de les sol·licituds presentades, i comprèn a més de les assegurances, l'allotjament i manutenció, així com els materials de treball.

Els impresos de sol·licitud es poden obtenir en aquesta pàgina i presentar en l'adreça de correu electrònic patrimoni.cultural@uv.es i/o en la secretaria del Departament d'Història de l'Art de la Universitat de València fins al dia 26 de maig. Poden presentar-les tots els alumnes des de primer any i exalumnes de qualsevol facultat de les universitats valencianes i acollits al projecte Erasmus. Una vegada recollides, i després del període de selecció, es faran públiques les llistes d'admesos el dia 3 de juny.

Llistat d'admesos al curs de València [+]

Llistat d'admesos al curs de Llosa de Camacho [+]

 
 

[04/06/13]

 

XXIV Curs d’estiu de Recuperació de Artesanies Tradicionals en el Medi Rural

Està obert el termini de sol·licitud per participar en la XXIV edició dels cursos de Recuperació d'Artesanies Tradicionals en el Medi Rural. Els cursos en aquest any 2012 es realitzaran en la població de Llosa de Camacho (Alacant) i València (parròquia de Crist Rei).
El curs de Llosa de Camacho tindrà lloc entre els dies 9 i 21 de juliol i el de València entre els dies 15 i 21 del mateix mes.
La participació és gratuïta, després de la selecció de les sol·licituds presentades, i comprèn a més de les assegurances, l'allotjament i manutenció, així com els materials de treball.

Els impresos de sol·licitud es poden obtenir en aquesta pàgina i presentar en l'adreça de correu electrònic patrimoni.cultural@uv.es i/o en la secretaria del Departament d'Història de l'Art de la Universitat de València fins al dia 21 de maig. Poden presentar-les tots els alumnes des de primer any i exalumnes de qualsevol facultat de les universitats valencianes i acollits al projecte Erasmus. Una vegada recollides, i després del període de selecció, es faran públiques les llistes d'admesos el dia 30 de maig.

Llistat d'admesos al curs de València [+]

Llistat d'admesos al curs de Llosa de Camacho [+]

 
 

[31/05/12]

 

 

La Col.lecció de Glíptica s’incorpora a les col.leccions artístiques on line de la Universitat de València

S'ha incorporat en Web (Col.leccions artístiques) una selecció de la Col.lecció de Glíptica d'entalles i camafeus de la Universitat de València amb els exemplars més destacats d'aquesta valuosa col.lecció de notable bellesa artística i importància històrica. Aquestes noves incorporacions es poden consultar en la direcció: http://vrcultura.uv.es/cultura/colecciones/v/ [07/03/12]

 

Una nova  sèrie de retrats de l'autora Susi Lizondo s'incorpora a les Col·leccions Artístiques  on line de la Universitat de València

S'ha incorporat en Web (Col·leccions Artístiques) nou retrats de l'autora Susi Lizondo corresponents als degans de la Facultat d'Economia: Alejandro Lorca Cocons, Manuel Vela Pastor, Ángel Ortí Lahoz, Vicente Montesinos Julve, Aurelio Martínez Esteve, J. Enrique Bigné Alcanyís, Vicente Llombart Rosa, Máximo Ferrando Bolado i Enrique Villarreal Rodríguez.

Així mateix, s'ha ampliat informació sobre algunes de les obres que conformen les Col·leccions Artístiques de la Universitat de València. Aquestes noves incorporacions poden consultar-se en la direcció:

http://vrcultura.uv.es/cultura/colecciones/c/

[16/12/11]

 

Text informatiu sobre l'edifici històric de la Universitat de València 

L'Àrea de Conservació de Patrimoni Cultural posa a disposició del visitant un text informatiu sobre l'edifici històric de la Universitat de València-Centre Cultural La Nau i els diversos espais que ho integren. Aquest pot descarregar-se en PDF en els idiomes castellà, valencià i anglès. [21/11/11]

 

Tres noves obres en les Col·leccions Artístiques de la Universitat de València 

S’han incorporat en Web (Col.leccions Artístiques) tres noves entrades corresponents a les obres Rector Pedro Ruiz de Manuel Boix, Ágora XVII de Aurora Valero y el retrat de Miquel Mas i Soler pertanyent a la col.lecció de fotografia històrica de la Universitat de València realitzat per Antonio García Peris. Aquestes noves incorporacions es poden consultar en la direcció: http://vrcultura.uv.es/cultura/colecciones/v/ [17/11/11]

 

XXIII Curs d’Estiu de Recuperació d’Artesanies Tradicionals en el Medi Rural

S’ha obert el termini de presentació de sol·licituds per participar en la XXIII edició dels cursos de Recuperació d’Artesanies Tradicionals en el Medi Rural. En aquest any 2011, els cursos es faran a la població de Benilloba (el Comtat) i València (parròquia de Crist Rei).

El curs de Benilloba tindrà lloc entre els dies 4 i 16 de juliol i el de València, entre els dies 11 i 16 del mateix mes.

La participació és gratuïta, després de la selecció de les sol·licituds presentades, i comprèn a més de les assegurances, l’allotjament i la manutenció, i els materials de treball.

Els impresos de sol·licitud es poden obtenir en aquesta pàgina i s’han de presentar en l’adreça de correu electrònic patrimoni.cultural@uv.es o en la Secretaria del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València fins al dia 21 de maig. Les poden presentar tots els alumnes des de primer any, els exalumnes de qualsevol facultat de les universitats valencianes i les persones acollides al projecte Erasmus. Una vegada recollides, i després del període de selecció, es publicaran les llistes de persones admeses el dia 30 de maig. [30/05/11]

Llistat d'admesos al curs de València [+]

Llistat d'admesos al curs de Benilloba [+]

 
 

 

Presentació del llibre d’acompanyament de l’Exposició Pastor Sanctus Virtutis Cultor. 

La presentació del Llibre d'acompanyament de l'Exposició: Pastor Sanctus Virtutis Cultor, El Llegat de Juan de Ribera en el seu IV centenari està prevista dijous que ve dia 5 de maig.

L'Acte tindrà lloc en l'Aula del Reial Col·legi i Seminari de Corpus Christi a les 20 h. [03/05/11]

Informació Addicional [+]

 

La Universitat de València Edita la guia didàctica de l'exposició Pastor Sanctus Virtutis Cultor. El llegat del Patriarca Juan de Ribera en el seu IV Centenari. 

Des del passat 22 de març s'està celebrant en El Reial Col·legi Seminari de Corpus Christi de València la magna exposició Pastor Sanctus Virtutis Cultor. El llegat del Patriarca Juan de Ribera en el seu IV Centenari.

Amb motiu de l'exposició s'ha elaborat, en col·laboració amb la Universitat de València a través del Vicerectorat de Cultura, Igualtat i Planificació, una guia didàctica perquè els estudiants puguen participar activament en la visita. [26/04/11]

Informació Addicional [+]

 

Convocat el Seminari 4 a la Universitat Internacional de Gandia. Patrimoni i Societat, del 19 al 23 de juliol

Coor. Daniel Benito Goerlich. Professor Titular d’Història de l’Art i Conservador del Patrimoni Artístic, Universitat de València.
Contingut del seminari:
Establir la necessitat d'implicar el ciutadà en la comprensió i la gestió del seu propi patrimoni cultural des d'una perspectiva participativa que compense la pura fruïció elitista o la passivitat acrítica fomentada a vegades pels mateixos poders públics i per certs interessos foscos. Reflexionar documentadament sobre la política urbanística duta a terme durant els darrers decennis a la Comunitat Valenciana. Avaluar discursos intel.ligents que sorgeixen del compromís i del coneixement. Implicar el ciutadà en la comprensió i la gestió del seu propi patrimoni cultural des d'una perspectiva participativa que compense la pura fruïció elitista o la passivitat acrítica fomentada a vegades pels mateixos poders públics i per certs interessos foscos. Escoltar especialistes, implicats: arquitectes, historiadors, però també altres agents socials i ciutadans, administradors també d'aquest patrimoni cultural, que hem de "gestionar" amb absoluta transparència i responsabilitat. Avaluar discursos intel.ligents que sorgeixen del compromís i del coneixement: un debat obert a moltes consideracions i a moltes perspectives, enfront de discursos clarament fal.laços i intoxicadors que abunden i reben un bon ressò mediàtic, per cert. Implicar el ciutadà en la comprensió i la gestió del seu propi patrimoni cultural des d'una perspectiva participativa Reflexionar sobre la política relativa al PHA duta a terme a la Comunitat Valenciana. Assumir la necessitat d'arbitrar un accés raonable al gaudi del patrimoni. Avaluar discursos intel.ligents que sorgeixen del compromís i del coneixement: Reconèixer l'exigència en una societat democràtica de "gestionar" amb absoluta transparència i responsabilitat el PHA. [18/06/10]

 

XXIIè Curs d’Estiu de Recuperació d’Artesanies Tradicionals en el Medi Rural

És obert el termini de sol·licitud per participar en la XXII edició dels cursos de Recuperació d’Artesanies Tradicionals en el Medi Rural. Aquest any 2010, els cursos es faran a la població de Benilloba (Alacant) i València.

El curs de Benilloba tindrà lloc del 5 al 17 de juliol i el de València del 12 al 17 del mateix mes.

La participació és gratuïta, després de la selecció de les sol·licituds presentades, i comprèn, a més de les assegurances, l’allotjament i la manutenció, així com els materials de treball.

Els impresos de sol·licitud es poden obtenir en aquesta pàgina i s’han de presentar a l’adreça de correu electrònic patrimoni.cultural@uv.es o a la secretaria del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València fins al dia 31 de maig. Les poden presentar tots els alumnes des de primer any i exalumnes de qualsevol facultat de les universitats valencianes i acollits al projecte Erasmus. Una vegada recollides, i després del període de selecció, el dia 9 de juny es faran públiques les llistes d’admesos. [14/06/10]

Llistat d'admesos al curs de València [+]

Llistat d'admesos al curs de Benilloba [+]

Cursos 2010 (wmv) [+]

 

 

XXI Curs d'estiu de Recuperació d'Artesanies Tradicionals en el Medi Rural

Està obert el termini de sol·licitud per a participar en la XXI edició dels cursos de Recuperació d'Artesanies Tradicionals en el Medi Rural. Els cursos en aquest 2009 es realitzaran en la població de Benilloba (Alacant) i València (parròquia de la Miraculosa).

El curs de Benilloba tindrà lloc entre els dies 6 i 18 de juliol i el de València entre els dies 13 i 18 del mateix mes.

La participació és gratuïta, després de la selecció de les sol·licituds presentades, i comprén a més de les assegurances, l'allotjament i manutenció, així com els materials de treball.

Els impresos de sol·licitud es poden obtindre en aquesta pàgina i presentar en l'adreça de correu electrònic patrimoni.cultural@uv.es i/o en la secretaria del departament d'Història de l'Art de la Universitat de València fins al dia 25 de maig. Poden presentar-les tots els alumnes des de primer any i exalumnes de qualsevol facultat de les universitats valencianes i acollits al projecte Erasmus. Una vegada arreplegades, i després del període de selecció, es faran públiques les llistes d'admesos el dia 8 de juny.[08/06/09]

Llistat d'admesos al curs de València [+]

Llistat d'admesos al curs de Benilloba [+]

 Cursos 2009 (wmv) [+]

 

 

La Universitat de València presenta el llibre "La Universitat de València y su Patrimonio Cultural" a la Fira del llibre

La presentació del llibre La Universitat de València y su patrimonio cultural  tindrà lloc el dimarts 28 de abril, a les 18.00 h, a l’Espai d’Activitats 2 de la Fira del Llibre de València, situada als Jardins dels Vivers. En l’acte intervindran: Francisco Tomás, rector de la Universitat de València; Rafael Gil, vicerector de cultura; i Daniel Benito, director de l’Àrea de Conservació de Patrimoni Cultural de la Universitat de València. [28/04/09]

Informació Addicional [+]

 

La Universitat de València edita el llibre "La Universitat de València y su Patrimonio Cultural"

L'obra, magníficament il·lustrada, està composta per dos volums, el primer d'ells dedicat a estudis sobre les distintes col·leccions patrimonials i a la història de la Universitat i el segon a un catàleg d'obres selectes, amb una important selecció d'alguns dels seus béns més representatius. [02/07/08]

Informació Addicional [+]

 

XX Curs d'estiu de Recuperació d'Artesanies Tradicionals en el Medi Rural

Està obert el termini de sol·licitud per a participar en la XX edició dels cursos de Recuperació d'Artesanies Tradicionals en el Medi Rural. Els cursos en aquest 2008 es realitzaran en la població de Benilloba (Alacant) i València.

El curs de Benilloba tindrà lloc entre els dies 7 i 19 de juliol i el de València entre els dies 13 i 20 del mateix mes.

La participació és gratuïta, després de la selecció de les sol·licituds presentades, i comprén a més de les assegurances, l'allotjament i manutenció, així com els materials de treball.

Els impresos de sol·licitud es poden obtindre en aquesta pàgina i presentar en l'adreça de correu electrònic patrimoni.cultural@uv.es i/o en la secretaria del departament d'Història de l'Art de la Universitat de València fins al dia 25 de maig. Poden presentar-les tots els alumnes des de primer any i exalumnes de qualsevol facultat de les universitats valencianes i acollits al projecte Erasmus. Una vegada arreplegades, i després del període de selecció, es faran públiques les llistes d'admesos el dia 2 de juny. [03/07/08]

 Cursos 2008 (wmv) [+]

Llistat d'admesos al curs de València [+]

Llistat d'admesos al curs de Benilloba [+]

 

Llista d'admesos en la XIX edició dels Cursos de Recuperació d'Artesanies Tradicionals en el Medi Rural

Ja pot consultar-se la llista d'admesos en els cursos d'estiu 2007 en el tauler d'anuncis del Departament d'Història de l'Art de la facultat de Geografia i Història. En els diferents llistats assenyalem el lloc, dia i hora en què tindrà lloc la reunió informativa, d'assistència obligatòria per als participants, amb els diferents coordinadors dels cursos. [11/06/07]

 

XIX edició de los cursos d'estiu de Recuperació d'Artesanies Tradicionals en el Medi Rural

S’ha obert el termini de sol·licitud per a participar en la XIX edició dels cursos de Recuperació d’Artesanies Tradicionals en el Medi Rural. Aquest any 2007 els objectius es localitzen a les localitats de Benilloba, Navarrés i València. La durada dels cursos és de sis dies, entre el 16 i el 22 de pròxim mes de juliol, excepte a Benilloba, on començarà el dia 9 del mateix mes. La participació és gratuïta, després de la selecció de les sol·licituds presentades, i comprèn, a més de les assegurances, l’allotjament i la manutenció, així com els materials de treball.

Els impresos de sol·licitud es poden obtenir i presentar en aquesta pàgina i mitjançant l’adreça electrònica patrimoni.cultural@uv.es i/o a la secretaria del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València, fins al dia 25 de maig. Poden presentar les sol·licituds tots els alumnes des de primer any, els exalumnes de qualsevol facultat de les universitats valencianes i els acollits al projecte Erasmus. Una vegada recollides, i després del període de selecció, es publicaran les llistes d’admesos. [09/05/07]

Vídeo cursos d'estiu (wmv) [+]

Presentació cursos 2007 (wmv) [+]

 

 

Consulta en Web dels retrats fotogràfics de A. Garcia

S’ha incorporat en Web (Col·leccions artístiques) la sèrie de nou retrats realitzats pel cèlebre fotògraf valencià Antoni Garcia Peris en el segle XIX sobre personatges il·lustres de la institució universitària. [27/11/06]

Informació Addicional [+]

 

Les Col.leccions Artístiques en llengua anglesa

L'Àrea de Conservació de Patrimoni Cultural de la Universitat de València posa en xarxa la versió en llengua anglesa de les Col·leccions Artístiques. D'esta manera, un nombre més gran d'usuaris podran aproximar-se als diferents béns artístics que conformen la col·lecció patrimonial universitària. [15/11/06]

 

Noves fotografies per a la sèrie icònica del Paranimf universitari

Després de completar un llarg i complex procés de restauració dels llenços pertanyents al Paranimf universitari, en l'edifici històric de la Universitat de València, s'han realitzat noves fotografies (en suport analògic i digital) que permeten contemplar en òptimes condicions la sèrie de personatges il·lustres vinculats a la institució universitària. [26/10/06]

Informació Addicional [+]

 

La Universitat de València crea un arxiu fotogràfic

La Universitat de València, a través de l'Àrea de Conservació de Patrimoni Cultural, crea un arxiu fotogràfic. Les imatges arreplegades per mitjà del suport i crida a tota la comunitat universitària pretén salvaguardar la història de la institució i la memòria dels que la van habitar. [18/10/06]

 

Consulta a la Web dels cartells de la Guerra Civil

S'han incorporat en Web (Col·leccions artístiques) la col·lecció completa de cartells de la Guerra Civil que suposa 211 entrades noves. D'esta manera, la Universitat de València posa a disposició de l'usuari una important i extensa col·lecció de cartells d'ideologia republicana. La intensa labor de restauració digital permet a més, per mitjà de vista en zoom, observar estos cartells d'una forma inèdita fins al moment. [02/10/06]

 

Presentació de llenços restaurats de la Col.lecció Patrimonial

El dia 10 d’octubre de 2006 seran presentats, després d’haver estat restaurats, els llenços que formen part de les Col·leccions Patrimonials de la Universitat, corresponents als reis Carles V (UV000116), Felip II (UV000117), Felip III (UV000118) i la reina Isabel II (UV000126). La intervenció ha estat possible gràcies al conveni signat al gener de 2006 entre la Universitat de València i la Generalitat Valenciana, per mitjà de l’Institut de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Comunitat Valenciana. [18/09/06]

 

Traducció a l'anglés de les Col.leccions Patrimonials

Actualment, l’Àrea de Conservació de Patrimoni Cultural de la Universitat de València treballa en la traducció a  l’anglès de les Col·leccions Patrimonials, per ampliar d’aquesta manera el possible nombre d’usuaris d’altres llengües que desitgen acostar-se a aquest patrimoni universitari tan variat i ric. [18/09/06]

 

Llibre sobre la Capella de la Sapiència

D’altra banda, s’elabora l’edició del llibre relatiu a la Capella de la Sapiència, situada a l’edifici històric de la Universitat de València: la història, la construcció i els objectes artístics que conté, en un dels espais més representatius al llarg dels cinc segles d’existència de la institució universitària. [18/09/06]

 

Col.lecció de Cartells de la Guerra Civil

Després d’una intensa tasca de restauració digital, serà incorporada a la Web la col·lecció completa de cartells sobre la Guerra Civil, que implica 211 entrades noves. [18/09/06]



[<] Tornar

Més informació: patrimoni.cultural@uv.es                     [Darrera actualització: 12/06/14]