Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Les exposicions de la Ribera del Xúquer i la Safor s'inauguren a l'Alcúdia i Tavernes de la Valldigna, respectivament

  • 26 de febrer de 2016
Les exposicions de la Ribera del Xúquer i la Safor s'inauguren a l'Alcúdia i Tavernes de la Valldigna, respectivament

Ambdues mostres han estat organitzades pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial en el marc de la col·lecció expositiva ‘La Universitat de València i els seus entorns comarcals’. Els interessats podran visitar a l'Alcúdia l'exposició de la Ribera del Xúquer fins al 15 de març. La mostra sobre la Safor estarà a Tavernes de la Valldigna fins a l'11 de març.

La casa de la Cultura de l'Alcúdia va acollir dijous passat 25 la inauguració de l'exposició ‘La Universitat de València i els seus entorns comarcals: la Ribera del Xúquer’. L'acte inaugural va estar presidit per l'alcalde de la localitat, Andreu Salom, el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, el director de l'oficina de Caixa Popular de Carlet, Enrique Valero, i un dels comissaris de l'exposició, el professor Ángel Morales (departament de Química Analítica. UV).

A través dels seus 36 panells persegueix mostrar al gran públic com s'ha constituït la realitat actual d'un espai tan emblemàtic com és el que conformen la Ribera Alta i la Ribera Baixa. Han participat en la seua confecció mig centenar de docents de diferents àrees de coneixement de la Universitat de València, grups de recerca, així com tècnics de l'administració pública i especialistes locals. Els comissaris són Ángel Morales i Antonio C. Ledo (departament d'Història de l'Antiguitat i de la Cultura Escrita. UV).

Aquesta mostra itinerant es va presentar el passat mes d'octubre i des de llavors ha estat exposada a Alzira, València, Burjassot, Carcaixent i Sollana. Ara és el torn de l'Alcúdia, on el públic podrà visitar-la fins al 15 de març. Després, continuarà el seu recorregut pels municipis que integren la comarca. Almussafes (14 d'abril), Torís (10 de maig) i Corbera (3 de juny) seran les properes destinacions de l'exposició de la Ribera del Xúquer.

El mateix dia, dijous 25, es va inaugurar en sessió vespertina l'exposició ‘La Universitat de València i els seus entorns comarcals: la Safor’ a la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna. Van assistir a la inauguració la regidora de Cultura, Encar Mifsud; el comissari i director del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València, Josep Montesinos (departament d'Història de l'Art); i Enric Marco, coautor del panell de contaminació lumínica, que va coordinar una observació astronòmica després de la inauguració.

L'exposició comarcal arriba a Tavernes de la Valldigna després d'haver estat a Rafelcofer, Gandia i Benifairó de la Valldigna. Comissariada pels professors Josep Montesinos i Pau Rausell (departament d'Economia Aplicada. UV), la mostra repassa els trets més característics d'aquesta singular comarca del litoral valencià: la geografia, el paisatge, els aiguamolls, el turisme, el patrimoni artístic, l'estructura territorial, la literatura, l'educació, les festes o els seus pobles. Està composta per 23 panells elaborats per diferents professors de la Universitat de València, així com per alguns investigadors locals. Els interessats podran visitar-la a Tavernes de la Valldigna fins a l'11 de març.

Imatges: