Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Ciutat de València Logo del portal

Cartell del curs amb el títol Drets i garanties dels ciutadans com a usuaris de servicis digitals i consumidors en línia.
Inscriu-te! Curs gratuït 15h "Drets i Garanties com a usuaris digitals..."
Presencial

Dirigit a estudiants, professionals i públic en general.

 

A partir de febrer de 2024 els destinataris de Serveis digitals gaudirem de noves garanties enfront de gegants digitals com Amazon, Google o Facebook. El reconeixement d'aquestes garanties va dirigit a preservar drets com la llibertat d'expressió, el dret a la informació, la nostra privacitat, la seguretat dels productes que comprem o la fiabilitat dels venedors amb els qui transaccionem en internet.


És evident que la transformació digital està afectant a totes les esferes de la vida dels ciutadans, tant en la seua dimensió pública com privada. La utilització dels Serveis digitals confereix als seus usuaris un estatut jurídic particular com *destinarios d'instruments i continguts digitals. Des d'aquesta condició poden veure's afectats tant els nostres drets fonamentals i llibertats públiques, com la nostra posició jurídica com a usuaris de les noves tecnologies de la informació i la comunicació i consumidors en línia. Donats els interessos implicats, és important que en la nostra condició de ciutadans i usuari de tals serveis estiguem al corrent dels drets que ens reconeix l'ordenament jurídic, particularment quan existeix una nova legislació que ens atorga nous drets enfront dels prestadors de serveis digitals, als quals, paral·lelament, aquestes normes atribueixen noves obligacions jurídiques.

El Reglament europeu de Serveis Digitals, de recent aprovació, és la norma jurídica que ha consolidat la protecció dels drets dels usuaris de les noves tecnologies de la informació i la comunicació. I no sols des del punt de vista dels nostres drets fonamentals i llibertats públiques, sinó també en la nostra condició de consumidors digitals. Aquesta norma, al costat de la legislació sobre comerç electrònic i la normativa sobre protecció dels consumidors ens confereix un estatut jurídic particular que se'ns aplica com a destinataris de Serveis digitals.

Sessió/Sesión Data /Fecha Horari/Horario Lloc/Lugar

1     5-2-2024       16.30-20.00 FACULTAT DE DRET(Aula pendent)

2    12-2-2024      16.30-20.00 FACULTAT DE DRET(Aula pendent)

3    19-2-2024      16.30-20.00 FACULTAT DE DRET(Aula pendent)

4    26-2-2024      16.30-20.00 FACULTAT DE DRET(Aula pendent)

Fitxa: https://ir.uv.es/PHH2lhO

Automatrícula: http://links.uv.es/w2e0IP8

 
Període de l'esdeveniment:

Data De 10 de gener de 2024 a 1 de febrer de 2024. 24h. Tots els dies.

 

Data De 5 de febrer de 2024 a 26 de febrer de 2024. 24h. Dilluns.

 
 
 
Lloc de realització

Universitat de València

Av. dels Tarongers s/n

Valencia (46022)

 
Organitza
 

Contacta catedrasiege@uv.es

 
Més informació
 
Tiquets

Preu: 0 €€

Comprar entrades