Logo de la Universitat de València Logo Escola Valenciana d'Innovació LABORA-Universitat de València Logo del portal

Balanç del I Congrés d’Innovació i Gestió Avançada en la Formació per a l’Ocupació

  • 20 d’octubre de 2017
congreso_innova

Els dies 2 i 3 d’octubre va tindre lloc en el Centre Cultural La Nau la primera edició del Congrés d’Innovació i Gestió Avançada en la Formació per a l’Ocupació, organitzat per la Càtedra INNOVA SERVEF-UV i l’Oficina de Polítiques per a l’Excel·lència de la Universitat de València.

L’esdeveniment va reunir a professionals dels Centres de Formació del SERVEF de tota la província de València, així com a tècnics municipals i representants d’empreses privades i investigadors, amb l’objectiu de posar en comú, compartir i discutir experiències en l’àmbit de la formació per a l’ocupació i la gestió innovadora.

L’organització del Congrés va correspondre a la Càtedra INNOVA SERVEF-UV, i comptà en la seua inauguració amb la presència del Rector de la Universitat de València Esteban Morcillo i el Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació de la Generalitat Valenciana, Rafael Climent.

El Congrés va comptar entre els seus principals atractius amb la presència de convidats internacionals que aportaren la seua visió particular i els seus coneixements procedents dels seus llocs d’origen, que poden servir com a punt de partida per a l’aplicació de mesures innovadores en l’àmbit valencià. En aquest cas, l’assistència internacional va estar representada per la Universitat de Trento (Itàlia) i l’Agenzia del Lavoro d’aquesta ciutat, la presència de la qual fructificà a més en la signatura d’un acord de col·laboració entre les agències d’ocupació italiana i valenciana, representades per Riccardo Salomone i Enric Nomdedéu, Secretari Autonòmic d’Ocupació.

Una conferència que va suscitar gran interés fou la d’Ismael Pantaléon, director de la consultora Ideas Infinitas, que va parlar sobre equips intel·ligents i la seua importància a l’hora d’implementar i potenciar entorns organitzatius complexos, incidint en la necessitat de crear un model sistèmic en la gestió que siga capaç d’adaptar-se a la profunditat i el dinamisme de la societat actual.

A més de les ponències, el Congrés va comptar amb altres activitats com els tallers que portaren a terme Antonella Chiusole (Directora General de l’Agenzia del Lavoro de Trento) sobre l’ocupabilitat femenina i Jorge Arévalo (Viceconseller de Formació Professional del Govern Basc) i Samuel Trigueros (economista expert en innovació), dedicat a la creació d’organitzacions intel·ligents i a la promoció de la col·laboració i transferència de coneixement en matèria de formació per a l’ocupació entre diferents regions i països. També es va celebrar una taula redona en la qual es treballà l’avaluació de l’impacte de les polítiques actives d’ocupació en la Comunitat Valenciana des del punt de vista dels resultats estadístics, en la qual van participar representants del SERVEF i de la Càtedra DevStat de la Universitat de València.

Per altra banda, el Congrés va servir per a presentar les directrius del SERVEF per a l’elaboració de les Cartes de Servei en els Centres de Formació, resultat del treball conjunt entre l’administració i la Universitat de València mitjançant l’Oficina de Polítiques per a l’Excel·lència, que ha fructificat després de diverses sessions de treball amb tècnics i directors dels Centres de Formació. En la presentació d’aquestes Cartes de Servei van estar presents Rocío Briones, Directora General d’Ocupació i Formació del SERVEF, i Rafael J. García Martínez, Director de l’Oficina de Polítiques per a l’Excel·lència de la Universitat de València.

Finalment, abans de la cloenda, va tindre lloc la presentació de l’Observatori INNOVA, un repositori de bones pràctiques pel que fa a continguts, processos i gestió de la formació per a l’ocupació en la qual participaren els Centres de Formació que van col·laborar amb el SERVEF. Les millors bones pràctiques en cadascuna de les categories van ser reconegudes amb un premi atorgat per la Càtedra INNOVA SERVEF-UV, que premià als següents guanyadors:

  • Bones Pràctiques en Continguts de Formació per a l’Ocupació: CRNFP Paterna “Comunitats virtuals per a la innovació docent”
  • Bones Pràctiques en Processos de Formació per a l’Ocupació: CSF Castelló “Kit de benvinguda a l’estudiant”
  • Bones Pràctiques en la Gestió de la Formació per a l’Ocupació: CIPFP Catarroja “Manteniment preventiu de l’equipament”

Pots veure també el vídeo i la galeria d’imatges del Congrés.