Logo de la Universitat de València Logo Escola Valenciana d'Innovació LABORA-Universitat de València Logo del portal

La Universitat de València i LABORA celebren amb èxit de participació el III Campus Escola Valenciana d’Innovació EVInnova LABORA-UV

  • 6 d’octubre de 2021
La Universitat de València i LABORA celebren amb èxit de participació el III Campus Escola Valenciana d’Innovació EVInnova LABORA-UV

Els dies 30 de setembre i 1 d'octubre va tindre lloc, a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau, el III Campus Escola Valenciana d’Innovació EVInnova LABORA-UV. La present edició, que es va celebrar en modalitat híbrida presencial i en línia, va estar dedicada a compartir experiències i aportar solucions innovadores en els serveis públics de Formació Professional per a l'Ocupació.

La tercera edició del Campus Escola Valenciana d’Innovació EVInnova LABORA-UV va reprendre la presencialitat, interrompuda en 2020 a causa de la pandèmia de COVID-19, compaginada amb la possibilitat d'assistir de manera telemàtica a totes les seues activitats. L'esdeveniment es va inaugurar el passat 30 de setembre a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau, amb la intervenció de Rocío Briones Morales, directora general d'Ocupació i Formació de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, qui va destacar els assoliments aconseguits des de l'administració pública en matèria de formació per a l'ocupació, reconeixent a més la valuosa labor del personal tècnic de LABORA en aquest sentit.

En la conferència inaugural, Rafael J. García Martínez, codirector d’EVInnova LABORA-UV i director de la Unitat d'Emprenedoria (UVemprén) de la Universitat de València, i Rosa Mª López Pérez, codirectora d’EVInnova LABORA-UV i subdirectora general de Formació Professional per a l'Ocupació de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, van destacar el valor de l’Escola Valenciana d’Innovació com a projecte participatiu per a contribuir a construir els serveis públics valencians de Formació Professional per a l'Ocupació. Després de la seua intervenció es va procedir a entregar el primer premi de la I edició del concurs Reptes EVInnova «Solucions per al futur», que va recaure en el projecte FortLab de formació i orientació per a l'ocupació, desenvolupat per Mónica Bou Pastor, Mª José Montes Pastor i Celia Ruiz Flores.

Després d'una breu pausa va tindre lloc la primera de les ponències programades en aquest III Campus EVInnova LABORA-UV, a càrrec del catedràtic de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació Fernando Marhuenda Fluixá, que es va centrar en la formació dual, el seu funcionament i els reptes als quals s'enfronta, fent un repàs als diferents sistemes educatius europeus i com afronten la qüestió de la formació professional.

Va tancar el primer dia del III Campus EVInnova la conferència «El present i el futur de la formació en l'àmbit laboral», en la qual Belem Rebollo Moral, cap d'Àrea de Seguiment i Control del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), va realitzar una detallada anàlisi de la situació laboral actual i va abordar els canvis estructurals que es produiran en els pròxims anys en el sector de l'ocupació.

El divendres 1 d'octubre es va obrir amb la intervenció de Virginio Gallardo Yebra, soci-director de Grupo Humannova, qui va parlar sobre com crear centres educatius innovadors i sobre la importància d'aplicar noves metodologies en un món en constant evolució. Li va seguir Raúl Oliván Cortés, director general de Govern Obert i Innovació Social del Departament de Ciutadania i Drets Socials del Govern d'Aragó, qui va tractar la temàtica dels ecosistemes d'innovació, espais que tixen xarxes i promouen converses per a promoure la democràcia interna i la creativitat des de les organitzacions públiques.

Després de la pausa café, l'última intervenció va ser a càrrec d'Alicia Pomares Casado, sòcia-directora de Grupo Humannova, que va abordar les comunitats educatives com a organitzacions amb el potencial de crèixer a través de l'aplicació de metodologies que fomenten aprendre a aprendre.

Finalment, va intervindre per a clausurar el III Campus EVInnova LABORA-UV Enric Nomdedéu i Biosca, director general de LABORA i Secretari Autonòmic d'Ocupació de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. Després de la seua intervenció, les persones assistents al Campus van rebre el seu certificat d'assistència corresponent.