Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Nova Transició Verda Logo del portal

La Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda en la UV, invitada per la Universitat Nacional de Chiapas a participar en un Conversatorio sobre turisme post-COVID

  • 4 de març de 2021
Image de la noticia

En el Conversatorio es va tractar la situació actual de l'activitat turística global, la preocupació pels efectes de la pandèmia i l'adaptació del turisme a la nova normalitat.

La Directora de la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda en la Universitat de València, Aurora Pedro, va ser invitada per la Universitat Autònoma de Chiapas (UNACH) a Mèxic a participar en un conversatorio per a analitzar la situació actual de l'activitat turística global. En el conversatorio es va manifestar la preocupació pels efectes de la pandèmia, especialment en la configuració de la “nova normalitat” com a ecosistema per a la configuració de la cadena de valor turística, en la que destaquen les empreses, les característiques del treball turístic i la capacitació dels empleats i estudiants en turisme. La UNACH està iniciant el procés de revisió de l'estructura i continguts dels estudis de turisme. El Mtro. Jorge Trujillo Racó, Coordinador Acadèmic de la Llicenciatura en Gestió Turística de la Facultat de Comptadoria i Administració de la UNACH va manifestar la seua preocupació pels reptes que planteja el sector en el procés de recuperació post-pandèmia i en la seua plasmació en el disseny dels continguts curriculars adequats. La Directora de la Càtedra assenyala la necessitat d'avançar de manera efectiva cap a la formació dels futurs treballadors del sector en accions de transició verda en el sector per a fer front als reptes que planteja el canvi climàtic i altres crisis com la Covid que podrien repetir-se en el futur.

Aurora forma part del Consell Científic de la Llicenciatura en Gestió Turística, junt amb una representant de la UNWTO Academy i d'UAEM. El Consell Científic es va crear el passat mes de desembre del 2020.