Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Nova Transició Verda Logo del portal

Aurora Pedro, directora de la Càtedra NTV, presentarà el webinar "Agenda Urbana i Turisme Sostenible: Reptes i desafiaments davant del 2030"

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 17 de gener de 2024

La directora UV de la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda en Turisme, Aurora Pedro, participa en este esdeveniment en línia en qualitat de presentadora. Presentarà el tema del seminari web i, a partir d'esta presentació d'uns 20 minutos, es donarà pas a la taula redona. L'acte tindrà lloc el dimarts 30 gener de 2024 a les 16:30h. i que requerix d'inscripció gratuïta.

desafiaments davant del 2030" 30 de gener de 2024 16:30h. En línia.

 

Aquest webinar forma part del cicle "Diàlegs en clau de Sostenibilitat urbana" del projecte d'Agenda Urbana de l'entitat Daleph. L'esdeveniment "Agenda Urbana i Turisme Sostenible: Reptes i desafiaments davant del 2030" reunirà veus expertes i professionals per explorar estratègies que promoguin un turisme intel·ligent i alhora sostenible, considerant aspectes econòmics, mediambientals, culturals i socials. D'acord amb les directrius de l'Agenda 2030, l'esdeveniment es centrarà en desenvolupar solucions en consonància amb els imperatius del canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat i els desafiaments de la mobilitat urbana. El model de governança turística serà clau per implementar mesures eficients i efectives.

Aurora Pedro (presenta), Beatriz Martín (modera). ​​​​​​​Mesa redonda: Josep Rodríguez, Leire Bilbao, Joan Cifre, Juanjo Marinque.
Aurora Pedro (presenta), Beatriz Martín (modera).
Taula redona: Josep Rodríguez, Leire Bilbao, Joan Cifre, Juanjo Marinque.

 

Presentarà Aurora Pedro, Doctora en Economia per la Universitat de València i Directora de la Càtedra de Nova Transició Verda en Turisme UV. La moderació de la taula rodona la realitzarà Beatriz Martín, Consultora Sènior en Turisme Sostenible en DALEPH.

Participen a la Taula Redona:

  • Josep Rodríguez. Responsable de Relacions Internacionals, Oficina Tècnica de Turisme, Diputació de Barcelona i Coordinador de la Comunitat Euro-MED de Turisme Sostenible.
  • Leire Bilbao. Gerent de Visit Benidorm.
  • Joan Cifre. Gerent de la Mancomunitat Pla de Mallorca. PSTD Pla de Mallorca 2021.
  • Juanjo Manrique. Gerent del Grup de Desenvolupament Rural de Guadix. Aquesta trobada, que es realitzarà de forma virtual a través d'un Webinar a Zoom, proporcionarà un espai per a l'intercanvi d'idees i la formulació d'estratègies que impulsen el turisme sostenible com a motor de desenvolupament urbà.

Aquesta trobada, que es realitzarà de forma virtual a través d'un Webinar a Zoom, proporcionarà un espai per a l'intercanvi d'idees i la formulació d'estratègies que impulsen el turisme sostenible com a motor de desenvolupament urbà.

 

Càtedra de Nova Transició Verda UV

L'impuls de les polítiques orientades a la consecució d'una vivenda i del seu entorn urbà sostenible en el marc de la transició ecològica ha d'abordar-se des dels diferents sectors productius per enfocar la reconstrucció i les polítiques econòmico-laborals, incidint en la transversalitat dels compromisos cap al desenvolupament sostenible. Consideren la necessitat d'enfrontar-se als problemes greus i urgents de l'escalfament global i el canvi climàtic, apostant per la transició ecològica i la sostenibilitat ambiental, exigint que l'impuls dels principals sectors econòmics de la Comunitat Valenciana i de l'Estat Espanyol integre les anomenades "polítiques verdes". Ambdues institucions entenen que el turisme es col·loca en primer lloc entre els sectors fonamentals per al desenvolupament del model productivo-laboral valencià amb un impacte particular en l'hàbitat, i que en l'escenari de la reconstrucció, la proposta és avançar en la reflexió i anàlisi de la situació i la gestió dels impactes que l'activitat turística té en l'hàbitat valencià, tant urbà com rural, així com el plantejament de polítiques de desenvolupament del sector des de plantejaments eco-sostenibles.