Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Govern Obert, Participació i Open Data (PAGODA) Logo del portal

Càtedra PAGODA de Govern Obert, Participació i Open Data

La Càtedra PAGODA de Govern Obert, Participació i Open Data és fruit de conveni entre la Universitat de València i la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana. El seu principal objectiu és fomentar, desenvolupar i realitzar tasques de transparència, participació ciutadana i govern obert a través d'una mirada interdisciplinària que reuneix consideracions politològiques, socials, jurídiques i tècniques relacionades amb l'open data i les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

El personal docent i investigador vinculat a la Càtedra té una llarga experiència en l'anàlisi de les polítiques públiques, la democràcia i la participació ciutadana, amb especial incidència en les matèries de bon govern i transparència, des d'enfocaments i metodologies molt diversos que es complementa amb un fort compromís ciutadà i social.

Així mateix, també compta amb una llarga experiència en l'ús de tècniques analítiques avançades de dades estructurades i no estructurats (llenguatge/text/imatges) amb resultats reconeguts en revistes de prestigi i en el desenvolupament d'un gran nombre de projectes privats i públics. La seva experiència en l'anàlisi avançat de dades els fa especialment adequats per a les tasques més tècniques relacionades amb l'ús i gaudi de tota la potencialitat de l'Open Data.

L'objectiu últim de la Càtedra és contribuir a la millora del rendiment de les nostres institucions democràtiques i de l'entramat social contribuint a la conformació i una cultura política més oberta a la participació ciutadana i a la rendició de comptes i assumpció de responsabilitats pels responsables públics.

Equip directiu

 • Codirecció Transparència i Bon Govern:
  • Joaquín Martín Cubas
  • Emilio Soria Olivas
  • Jorge Castellanos Claramunt
 • Codirecció Participació i Bon Govern
  • Ricard Calvo Palomares
  • Enric Sigalat Signes
  • Arantxa Grau Muñoz