University of Valencia logo Logo Chair for Cooperation and Sustainable Development Logo del portal

ODS i educació - Instituts conscients

  • June 16th, 2021
IES Massamagrell

Cada vegada més instituts treballen per la consecució dels ODS i per la construcció d'un món més just. Com a exemple, l’IES de Massamagrell ara té els seus bancs amb els colors i els títols dels ODS.

A l'IES de Massamagrell som conscients de la importància que tenen els ODS en l'educació, no només per la seua possible i efectiva vinculació amb els continguts curriculars de secundària, sinó també perquè poden contribuir al creixement personal de l'alumnat i a la seua presa de consciència sobre els grans reptes i desafiaments als quals s'hauran d'enfrontar en un futur.

És per això que el projecte interdisciplinari Art-English&Emotions dut a terme al nostre centre en el curs 3r de PMAR inclou, entre els seus principals objectius, la consecució d'un projecte trimestral on l'alumnat ha realitzat una sèrie de tasques, totes elles basades en els ODS, que integren continguts artístics de l'àrea de EPVA i destreses lingüístiques -tot seguint la metodologia TILC i tenint com a llengua vehicular l'anglés- i socials, creant així consciència sobre el que implica cadascun dels objectius treballats.

El resultat ha estat molt positiu a tots els nivells: l'alumnat ha pintat els 17 bancs del pati de l'institut, ha creat una a una les plantilles, amb dibuixos originals elaborats per l'alumnat mateix, així com els títols dels 17 ODS, i va comptar amb la col·laboració de la directora de la Càtedra ODS de la Universitat de València, la qual els va portar regals amb els 17 ODS.

En definitiva, un treball integrador de totes les disciplines que ha permés que l'alumnat interioritze d'una forma molt eficaç i perdurable els valors transmesos pels ODS.

Images: