Logo de la Universitat de València Logo Departament de Filosofia Logo del portal

Esdeveniment Innotransfer sobre Turisme Intel·ligent i Transformador
Turisme intel·ligent i transformador: Claus per a la recuperació econòmica
Híbrid

La jornada se centra en la innovació tecnològica, la cultura, la cooperació internacional i el coneixement per regenerar els destins turístics.

 

La Fundació Parc Científic Universitat de València (FPCUV) organitza el dimecres 22 de maig, a les 10:00 hores, un nou esdeveniment Innotransfer, el programa d’innovació oberta impulsat pels cinc parcs científics de la Comunitat Valenciana amb el suport de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme de la GVA, sota el títol ‘Turisme intel·ligent i transformador: Claus per a la recuperació econòmica des de la innovació oberta’.

La jornada se centra en com la innovació tecnològica, la cultura, la cooperació internacional i el coneixement científic poden contribuir a la regeneració de destinacions turístiques afectades per fenòmens climàtics extrems, com la DANA, a la Comunitat Valenciana. En un context de transició cap a models més sostenibles i resilients, el turisme es presenta com un sector clau per activar solucions que connecten administracions, empreses i ciutadania amb una visió regenerativa i solidària del desenvolupament territorial.

La innovació tecnològica, la gestió intel·ligent i la col·laboració públic-privada es presenten com a claus per garantir la resiliència i sostenibilitat del turisme a Espanya, especialment en regions com la Comunitat Valenciana, que busquen adaptar-se als desafiaments climàtics i mantenir el seu atractiu com a destinació turística.

Per analitzar les oportunitats d’aquest mercat en evolució constant, la nova jornada Innotransfer dedicada al turisme intel·ligent i transformador tindrà lloc a l’Auditori Marie Curie del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), per la qual cosa és necessari inscriure’s per poder assistir a l’esdeveniment. Cal inscripció prèvia per assistir.


PROGRAMA

10:00 - 10:30

Cafè de benvinguda

10:30 - 10:45

Obertura Institucional

  • Rosa Mª Donat, Vicerectora de Transferència i Innovació de la Universitat de València

  • Francisco Javier Sogorb, Sotsdirector general d'Avanç de la Societat Digital i de les Tecnologies Habilitadores Digitals, GVA

  • Pedro Carrasco, Director del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV)

10:45 - 11:30

Taula redona | Turisme amb propòsit: cultura, impacte i solidaritat

  • Marisa Vázquez de Ágredos, directora de Patrimoni de la Universitat de València, representant de la Ruta Cultural del Consell d’Europa de les Farmàcies Històriques i els Jardins Medicinals

  • Rosa Mª Rodríguez Artola, Professora Titular d'Universitat en Comercialització i Investigació de Mercats a la Universitat Jaume I (Castelló)

  • Natalia Castro, Coordinadora del programa Plataforma Viatgers Solidaris, comunitat Turis Visioner TSTT – Colòmbia

  • Esther Welters, CEO de l’empresa Kalmas, especialitzada en la gestió i sostenibilitat mediambiental en empreses i destinacions turístiques

11:30 - 12:15

Taula redona | Solucions tecnològiques i dades al servei del turisme regeneratiu

  • Olivia Estrella, Directora de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invattur)

  • Fran Vaquer, COO i cofundador de DeepSense

  • Celia Romero, CEO i cofundadora d’Intel·ligència Turística

  • Juan Salvador Benaiges, president d’ADESTIC

12:15 - 13:00

Espai “Mirada oberta” | Connectant sectors per al turisme del futur

  • María José Viñals, Catedràtica de Geografia en el Departament d’Enginyeria Cartogràfica, Geodèsia i Fotogrametria de la Universitat Politècnica de València, coordinadora del projecte HBIMSIG-TURISME

  • Walesska Schlesinger, Professora Titular en el Departament de Comercialització i Investigació de Mercats de la Universitat de València. Forma part de l’Institut d’Economia Internacional i del grup d’investigació SIV (Solucions Innovadores i Sostenibles en Serveis)

  • Adrián Ferrandis Martínez, Professor Contractat Doctor en el Departament de Geografia de la Universitat de València

  • Ana María Mafé, tècnica en Empreses i Activitats Turístiques, de l’Associació Camí del Sant Grial

 

Data 22 de maig de 2025 de 10:00 a 13:00. Dimarts i dijous.

 
 
Lloc de realització

Auditori Marie Curie – Edifici 1 SC sector A – Àrea Empresarial PCUV

Calle Catedrático Agustín Escardino, 9

Paterna (46980)

 
 
Organitza

Fundació Parc Científic Universitat de València (FPCUV) – Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV).

https://innotransfer.org/

 
comunicacion.pcuv@uv.es

 
Més informació