University of Valencia logo Logo Chair for Economy for the Common Good Logo del portal

Càtedra de Polítiques Culturals Valencianes

News

 
Economy for the Common Good

Introducció

El Bé Comú es refereix a allò que incrementa el nivell de benestar i satisfacció de totes les persones dins d'una comunitat, sense exclusió. El nostre desig és assegurar la nostra supervivència, gaudir de la llibertat i aconseguir autonomia personal, habitar en un entorn propici i establir relacions constructives amb els altres. 

L'Economia del Bé Comú (EBC) és un moviment socioeconòmic i polític, proposat per primera vegada per Christian Felber en 2010, que advoca per un sistema econòmic alternatiu basat en la dignitat humana, la solidaritat, la cooperació, la responsabilitat ecològica, etc.

Característiques

  1. Defensar el model cooperatiu de l'economia de mercat, alternativa al capitalisme i a l'economia planificada.
  2. La realització de valors reconeguts per la Constitució Espanyola com la dignitat humana, la igualtat, la justícia, la solidaritat, la democràcia, la transparència, la confiança o la sostenibilitat ecològica.
  3. El desig, entre altres propòsits, a: anteposar a les persones al capital, fomentar la cooperació i contribuir al bé comú malgrat el lucre i la competència, democratització dels negocis, petjada ecològica reduïda, posar els béns de la pàtria al servei del bé comú i promoure la democràcia participativa i la distribució del poder estatal.

Visió econòmica

El moviment es dedica a desenvolupar opcions pràctiques que poden ser aplicades per empreses, organitzacions, municipis, universitats, centres educatius i qualsevol altre tipus d'entitat, sense importar la seua grandària o estructura legal.

Visió política

El moviment busca aconseguir modificacions amb la finalitat de permetre una vida equitativa en termes de les necessitats de tots els éssers humans, éssers vius i del nostre planeta Terra. La intenció és establir criteris econòmics i criteris per a avaluar l'èxit de les empreses basats en valors centrats en el Bé Comú.

Visió social

El moviment és una proposta de conscienciació destinada a promoure un canvi de sistema, que es fonamenta en la participació conjunta i significativa de tantes persones com siga possible. El seu objectiu és fomentar l'esperança i motivació per a prendre accions en benefici col·lectiu.

 

Collaborating Entities

Universitat de València
Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

Find us

Manteniu premuda la tecla Ctrl mentre us desplaceu per apropar o allunyar el mapa