Universitat de ValènciaFundació Lluís Alcanyís Logo del portal

La importància de les revisions podològiques

  • 7 de juny de 2024
Image de la noticia

En la Clínica de Podologia de ClíniquesUV, ens preocupem per la salut dels teus peus.

Les revisions periòdiques són essencials per a detectar i tractar qualsevol problema a temps. En este article, responem a algunes de les preguntes més comunes sobre quan i per què és important visitar al podòleg, tant per a xiquets com per a adults.

Cada quant temps cal anar al podòleg?

La salut dels nostres peus és crucial per al nostre benestar general. Es recomana realitzar una revisió podològica anual per a detectar qualsevol tipus de problema. Si s'identifica algun inconvenient, serà el podòleg qui determine la freqüència de les visites. Si tot està en orde, una revisió anual és suficient per a mantindre la salut podal.

A quina edat es recomana la primera revisió pediàtrica?

Per als més xicotets, s'aconsella realitzar la primera revisió podològica als quatre anys. Esta és l'edat ideal per a avaluar els hàbits posturals dels xiquets i detectar qualsevol postura inadequada que puga afectar la resta de l'organisme. A més, és a partir d'esta edat quan comença a formar-se l'arc del peu, permetent identificar retards en el seu desenvolupament.

Què és un estudi de la trepitjada?

L'estudi de la trepitjada és una ferramenta essencial en podologia. Permet al professional analitzar com el peu del pacient realitza el suport i quins són els punts de pressió. Això és fonamental per a controlar la dinàmica del peu i previndre problemes. Es recomana realitzar aquest estudi a partir dels cinc anys en xiquets, i també és beneficiós per a esportistes, ajudant a previndre lesions i millorar el rendiment. En adults, és especialment útil si existixen dolors no sols als peus, sinó també en els genolls o l'esquena.

La salut podològica és vital per al benestar general. En la Clínica de Podologia de ClíniquesUV, t'animem a realitzar revisions periòdiques per a assegurar que els teus peus, i els dels teus fills, estiguen en perfectes condicions. Recorda, un diagnòstic primerenc i un tractament adequat poden previndre complicacions majors. Cuida els teus peus, cuida la teua salut!