
Visita guiada a exposición y proyección de película. Centre Cultural La Nau
Contra-huellas y Orgull d'Horta
Un diálogo alrededor del ecologismo y la crisis medioambiental a partir de dos disciplinas artísticas. Visita guiada a la exposición "Contra-huellas. Artistas ecologistas frente a la crisis medioambiental" y posterior proyección de “Orgull d'Horta" (2020) documental dirigido por Isabel Fernández. Coloquio con Isabel Fernández, directora del documental, Vicent Moncholí, agricultor valenciano, Chiara Sgaramella, artista y María Eugenia Rojo, comisaria de la exposición.
18.30h-19.00h: Sala Martínez Guerricabeitia. Visita guiada a la exposición "Contra-huellas. Artistas ecologistas ante la crisis medioambiental", con la comisaria de la exposición, María Eugenia Rojo Mas y el artista Chiara Sgaramella.
19.00h-20.30h: Aula Magna. Proyección de "Orgull d'Horta" (2020), documental web, con presencia de Isabel Fernández, directora del documental, Vicent Moncholí, agricultor valenciano, Chiara Sgaramella, artista y María Eugenia Rojo, comisaria de la exposición.
Orgull d'Horta es un documental multiplataforma que retrata la amenaza que representa el crecimiento continuo de la ciudad de Valencia sobre la huerta, el suelo agrícola que la rodea.
El objetivo del proyecto es hacer visible el conflicto por el valor y el uso del suelo en este espacio metropolitano, declarado sistema importante del patrimonio agrícola mundial por la FAO y las Naciones Unidas. Un conflicto que se vive en Valencia y que se repite en otras ciudades del mundo.
El suelo es un tesoro que vive debajo de nuestros pies, del cual depende nuestra supervivencia. Orgull d'Horta plantea la importancia de preservar el suelo agrario en las ciudades para compensar las consecuencias de la crisis climática, a la vez que reivindica el papel de la agricultura como sector estratégico para el futuro y la sostenibilidad de la vida al planeta.
Orgull d'Horta habla de la agricultura en entornos urbanos y de la tensión entre el crecimiento y la sostenibilidad.
Gratuito en inscripción para la visita guiada: https://links.uv.es/s2LgHFM
Para la proyección, entrada libre, aforo limitado.
Un diàleg al voltant de l'ecologisme i la crisi mediambiental a partir de dues disciplines artístiques. Visita guiada a l'exposició "Contra-petjades. Artistes ecologistes enfront de la crisi mediambiental" i posterior projecció de “Orgull d'Horta" (2020) documental dirigit per Isabel Fernández. Col·loqui amb Isabel Fernández, directora del documental, Vicent Moncholí, agricultor valencià, Chiara Sgaramella, artista i María Eugenia Rojo, comissària de l’exposició.
18.30h-19.00h: Sala Martínez Guerricabeitia. Visita guiada a l'exposició "Contra-petjades. Artistes ecologistes davant de la crisi mediambiental", amb la comissària de l'exposició, María Eugenia Rojo Mas i l'artista Chiara Sgaramella.
19.00h-20.30h: Aula Magna. Projecció de "Orgull d'Horta" (2020), documental web, amb presència d'Isabel Fernández, directora del documental, Vicent Moncholí, agricultor valencià, Chiara Sgaramella, artista i María Eugenia Rojo, comissària de l’exposició.
Orgull d’horta és un documental multiplataforma que retrata l’amenaça que representa el creixement continu de la ciutat de València sobre l’horta, el sòl agrícola que la rodeja.
L’objectiu del projecte és fer visible el conflicte pel valor i l’ús del sòl en aquest espai metropolità, declarat sistema important del patrimoni agrícola mundial per la FAO i les Nacions Unides. Un conflicte que es viu a València i que es repeteix en altres ciutats del món.
El sòl és un tresor que viu davall dels nostres peus, del qual depèn la nostra supervivència. Orgull d’horta planteja la importància de preservar el sòl agrari a les ciutats per a compensar les conseqüències de la crisi climàtica, alhora que reivindica el paper de l’agricultura com a sector estratègic per al futur i la sostenibilitat de la vida al planeta.
Orgull d’horta parla de l’agricultura en entorns urbans i de la tensió entre el creixement i la sostenibilitat.
Gratuït en inscripció per a la visita guiada: https://links.uv.es/s2LgHFM
Per a la projecció, entrada lliure, aforament limitat.