Alumni UVGeneral FoundationUniversity of Valencia Logo del portal

14 d'octubre

“Cuina de temporada, tast i degustació de bolets”

  • Visita invitada: Nacho Tarazona, micòleg de l’Associació Valenciana de Micologia

18 de novembre

“Tast de cerveses i maridatge”

  • Visita invitada: cerveses artesanes Valentium, de Llombai
  • Menú: Ou a baixa temperatura, Llobarro sobre ‘risotto’ d’arròs venere i clorofil·les i "Coulant" de xocolata, crema de festucs i teula de cacau

16 de desembre

“Idees de cuina per sorprendre en Nadal”

Els cursos de Nadal de Valencia Club Cocina són tot un èxit. Molts dels seus clients i seguidors esperen la seua proposta nadalenca per traure noves idees en els seus menús de casa, per celebrar aquests dies tan especials entre els éssers més estimats, amb la proposta gastronòmica més propícia.

Per això, han volgut preparar també per al Club Gastronòmic Alumni UV una proposta per a l´elaboració de menús en què es treballen les matèries primeres més característiques d´aquestes dates, rescatar receptes i sabors de sempre que, en definitiva, ens recorden a tots aquests meravellosos moments al voltant de la taula que des de menut hem passat entre els nostres éssers més estimats.

  • Menú: Ravioli endívia rostida i salmó fumat, terra de pistatxo, mostassa i pinya especiada, Pollastrons farcits amb salsa de rostit, creïlles emmascarades, raïm i magrana i Bescuit amb textures de taronja, xocolates i herba sana.

13 de gener

“Seminari de nutrició. Mantens una dieta equilibrada? Cuida’t!”

  • Visita invitada: Rocío Práxedes, Diethas, consultora nutricional

La nostra convidada especial per a aquest taller de cuina és Rocío Práxedes, molt consolidada com a consultora nutricional a la nostra comunitat. Després d´una petita ponència orientada a prendre consciència de la importància de mantenir i prevenir la nostra salut amb una correcta alimentació, la nostra xef Vanesa, especialista en l´elaboració de menús saludables i equilibrats, us proposarà un taller de cuina especial, com sempre pràctic, per valorar tot el que es posarà en pràctica durant la sessió. És una oportunitat única per poder penjar moltes de les teues inquietuds relacionades amb el tema i de conèixer de prop aquesta especial forma d´alimentar-se que cada dia és més important.

  • Menú: Rollito de bleda farcit arròs i bolets amb crema de coliflor i couscous de brécol, Lluç al forn amb salsa de fenoll i Flam de Taronja i magrana amb con agar agar.

17 de febrer

“Cuina tradicional valenciana. Plats de cullera”

Coneixes les receptes més tradicionals valencianes?Aquesta nova sessió, proposada i demanada pel ja format Club Gastronòmic, té molt bona pinta i millor sabor… No solament farem algunes de les receptes valencianes més tradicionals, sinó que tocarem molts conceptes i tècniques de la cuina considerada de “cullera”. Molts recordaran les seues àvies en aquesta sessió…

  • Menú: Arròs de quaresma amb bacallà, coliflor i alls tendres, Suquet de peix, Coquetes de mullador i Arnadí

9 de març

“Coneixes la cuina ecològica?”

Com treballar la quantitat de productes que tenim al nostre abast, com conèixer-los i treballar-los a les nostres cuines? Quines propietats beneficioses son les que hem van a aportar? Quines propietats beneficioses ens aporten? Tindrem resposta a totes les preguntes en la sessió pràctica que hem preparat amb la Chef Vanesa Bustos, en la que com sempre mantindrem la línea de les elaboracions sense predre l’esència de la cuina tradicional.

  • Menú: Rollito de bleda farcit arròs i bolets amb crema de coliflor i couscous de brécol, Lluç al forn amb salsa de fenoll i Flam de Taronja i magrana amb con agar agar.

6 d'abril

“Sessió d´arrossos”

Els arrossos són la nau capitana de la nostra gastronomia valenciana. Pertanyen a la nostra identitat i hem de conèixer-los a fons si volem posar-los en pràctica. En aquesta sessió repassarem i posarem en pràctica els conceptes més importants a l´hora d´elaborar arrossos, tant secs, com melosos o caldosos.

  • Menú: Arròs al forn, Arròs melós amb carxofes, rap i gambes i Arròs caldós amb bledes i caragols (Fes clic i consulta les receptes)

11 de maig

“Els diferents sistemes de cocció. Trau-li el màxim rendiment al teu forn!”. 

La cocció dels aliments té per finalitat fer-los (alguns) aptes per al consum, com ara l’arròs, els llegums, etc., i fer-los més apetibles i saborosos. La calor aplicada als aliments fa que s’estoven, es coagulen, s’inflen o es diluïsquen, és a dir, se’ls modifiquen els components físics i bioquímics.

Amb els mètodes de cocció es desenvolupen sabors, se’n suavitzen alguns i generalment es milloren. Al forn, a la brasa, a la graella, gratinar, rostir, etc. són molts els tipus de cocció que es poden aplicar als aliments.

Després dels seus inicis el mes d’octubre, es va triar el mes de maig perquè els membres del club triaren la temàtica a desenvolupar. I el tema triat va ser aprendre a traure el major partit al forn que tenim a casa i aprendre els diferents tipus de cocció.

  • Menú: Rosbif de vedella amb el seu suc i puré de moniatos rostits, Bacallà a la llauna, Clòtxines a la papillot i Pastís de carlota amb crema de cítrics (Fes clic i consulta les receptes)

22 de juny

"Escalfats, bollits, fregits. L’ou, un ingredient bàsic en la cuina"

L'ou és un ingredient bàsic en la cuina, versàtil com a pocs, no solament aporta sabor sinó que també ens aporta moltes qualitats. Entre d’ altres, destaca per les seues propietats com a emulsionant, colorant, espumant i coagulant.
En la sessió proposada per al dia 22 de juny s´elaboraran diverses receptes en les quals l´ou és el protagonista: truita de creïlles, ous farcits de salmó gratinats i natilles. A més, aprendrem a distingir algunes de les característiques dels ous i què ens indica el seu etiquetatge.

Setembre

“Tast d’ostres”

  • Visita invitada: Andrés Soler, de l’empresa Ostrarium, expert professional reconegut del món de les ostres.

Aquest saborós mol·lusc, tan inabastable no fa tant de temps, ja forma part de les cartes de molts restaurants. No solament el fet de saber tastar-les i reconèixer-ne l’essència és un plaer, sinó que a més cuinarem amb elles i demostrarem que és un producte que dóna molt de joc i sobre el qual encara s’ha de dir molt.