UV General FoundationUniversity of ValenciaMartínez Guerricabeitia Collection Logo del portal

L'Art Assequible

Centre Cultural La Nau, Sala Martínez Guerricabeitia

 

Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 13.30 hores  i de 16 a 20 hores. Diumenge de 10 a 14 hores.

Horari d'estiu

Durant el mes de juliol l'horari de les Salas d'Exposicions serà de dimarts a dissabte de 10 a 13.30 hores  i de 17 a 21 hores. Diumenges de 10 a 14 hores.

A l'agost de dimarts a diumenge de 10 a 14 hores.

ENTRADA LLIURE

Visita visual

"L´art assequible" és una serie d´exposicions amb les quals el Patronat Martínez Guerricabeitia vol mostrar la seua col·lecció d´obra gràfica, tot partint de la bases que aquestes tècniques de reproducció han permés una popularització de l´art pel fet de crear-se diverses còpies de la mateixa obra. En equesta exposició, la segona de la sèrie "L´art assequible" s´hi mostren dues carpetes d´obra gràfica editades per Promocions Culturals del País Valencià, els anys 1981-1982 i 1984-1985, amb el títol "Arte a su alcance", i també una carpeta de José Luis Verdes sobre el 23-F. Mitjançant aquestes carpetes, "Arte a su alcance", s´hi exposen obres d´Yturralde, Renau, Alberti, Carmen Calvo, Salvador Soria, Anzo, Rosa Torres, Genovés, Saura, etc. Destaca la col·laboració de Miguel Ángel Ríos que ha cedit la seua obra com a imatge de l´exposició. Tambè s´hi mostren alguns aforismes fusterians i el documental "Del roig al blau. La transició valenciana", produït i realitzat pel Taller d´audiovisuals de la Universitat de València, sota la direcció de LLorenç Soler, per situar-nos en el context valencià dels anys vuitanta.jpg

L’art assequible és una sèrie de exposicions amb les quals el Patronat Matínez Guerricabeitia  vol mostrar la seua col·lecció d’obra gràfica, partint de la base que aquestes tècniques de reproducció han permès una popularització de l’art en crear-se diverses còpies de la mateixa obra. En aquesta exposició mostrem dues carpetes d’obra gràfica d’artistes valencians editades per Promocions Culturals del País Valencià, els anys 1981-1982 i 1984-1985, amb el títol Arte a su alcance. Hem considerat  important relacionar-les amb alguns dels fets històrics que es van esdevenir durant el període 1981-1985 transcrits cronològicament. La selecció l’hem feta amb el nostre criteri personal i sempre pensant que foren rellevants per al País Valencià. Finalment l’audiovisual és una mostra del treball Del roig al blau. La transició valenciana, produït i realitzat pel taller d’audiovisuals de la Universitat de València, sota la direcció de Llorenç Soler, que ens ajuda a situar-nos en el context valencià dels anys 80, i alguns aforismes fusterians ens ajudaran a reflexionar sobre aquest moment.

També s’exposa la carpeta de José Luis Verdes, 23-F. El proceso, editada l’any 1983. Segons afirma Juan Luis Cebrián en el text introductori de la carpeta: “Aquesta és la història d’una ofensa contra la felicitat dels éssers lliures. I de la seua reparació. (…) El que avui José Luís Verdes té el coratge de posar a la contemplació de les gents és la crònica social d’un delicte. Independent dels valors artístics, puntualment pictòrics, dels seus gravats, aquests posseeixen la grandesa afegida de tornar a l’art el que és l’art mateix: la capacitat de comunicació, de crítica, de polèmica, de crit i de protesta, d’humor a vegades i de sarcasme al capdavall, que la plàstica ha perdut en tantes ocasions, en honor de criteris innominats de bellesa o fins i tot de bon gust. I aquest caràcter de compromís és el que pense que interessa avui més destacar en parlar de la temptativa de colp d’estat, perquè és d’on naix la resistència, que no per pacífica ha de deixar de ser activa, contra tota involució, contra tota repressió, contra tota oposició.”