UV General FoundationUniversity of ValenciaMartínez Guerricabeitia Collection Logo del portal

Alfaro-Fuster. Assaig amb els dits

  • October 23rd, 2017
Image de la noticia

Aquesta obra és el catàleg que acompanya la mostra del mateix títol exhibida a la Sala Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València entre els mesos d’octubre de 2017 i gener de 2018. La mostra està comissariada pel professor de la Universitat de València, Anacleto Ferrer i per l’artista Artur Heras.

L´exposició reuneix els dibuixos, més de cinquanta, així com també les escultures i els esbossos que Alfaro va realitzar sobre l´escriptor de Sueca. Llibres, fotos i publicacions completen l´escenari sobre el qual dialoguen, a través d´escrits, articles i correspondència mantinguda al llarg d´anys. Una trobada produïda per la paraula i els grafismes entrellaçats dels dos protagonistes. Dibuix i text que tots dos van utilitzar independentment. Perquè si bé Joan Fuster va il·lustrar, ell mateix, alguns dels seus llibres de poemes, Alfaro dibuixava el 1959 l´antologia de contes infantils reunida per Fuster i l’homenatjava en diverses escultures. La primera, l´any 1961, i les més recents, de la darreria dels noranta i la primeria dels 2000. Durant quasi cinc dècades intercanviaran idees i emocions que mostraran amb la intensitat i la ironia dels aforismes i amb la levitat i l’elegància de la línia dibuixada en el paper o en l´espai. Mantenint sempre l´admiració mútua i una incondicional amistat.

Aquest catàleg és el número 6 de la sèrie denominada Contexts amb la Col·lecció Martínez Guerricabeitia, sèrie que documenta sèrie que documenta les exposicions que tenen relació temporal, estètica o ideològica amb les opcions artístiques que dominen en la nostra col·lecció.