Logo de la Universitat de València Logo Innocampus Logo del portal

Jornada CièncIA: explorant els avanços de la Intel·ligència Artificial en la Ciència

  • 24 de novembre de 2023
Image de la noticia

L'equip INNOCAMPUS EXPLORA organitza la jornada "cièncIA: explorant els avanços de la Intel·ligència Artificial en la Ciència ", el proper dijous 30 de novembre a les 12h al saló de Graus de la ETSE-UV.

En les ponències es parlarà de la influència de la IA en el camp científic i les seues perspectives de futur, així com els perills i les implicacions ètiques que té l’ús inapropiat d'aquesta tecnologia.

Programa:

12:00h, Benvinguda i presentació de la jornada

12:20h, "Però si jo només volia eixir de festa", Germán Sanchis Trilles

Germán Sanchis és Doctor en Informàtica amb quasi 20 anys d'experiència en processament del llenguatge natural i aprenentatge automàtic, tant en investigació acadèmica com en aplicacions industrials. És autor de més de 40 publicacions en conferències i revistes internacionals, membre del comité de diverses conferències d'intel·ligència artificial de primer nivell, i ha sigut codirector de diverses tesis doctorals. Des de 2014 ha estat liderant diverses iniciatives de transferència tecnològica. Germán ha completat la seua formació en gestió de projectes (PRINCE2 Practitioner), gestió de servei (ITIL Foundations), gestió de processos (COBIT5), desenvolupament àgil (Scrum Màster), i també ha completat un post-grau en gestió de comerç electrònic. En l'actualitat és CEO de Sciling.

12:40h, “IA i ciència: remodelant el coneixement científic”, Emilio Soria Olivas

Emilio Soria Olivas és llicenciat en Físiques amb premi extraordinari, i actualment treballa com a Catedràtic d'Universitat en el Departament d'Enginyeria Electrònica de la Universitat de València. Director del Màster Oficial en Ciència de Dades i del d'Intel·ligència Artificial Avançada i Aplicada, i fundador del grup d'investigació IDAL (Intelligent Data Analysis Laboratory). Emilio ha participat en nombrosos projectes i contractes sobre l'aplicació de la IA en diferents camps de la indústria, com a farmàcia, agricultura i medicina.

13:00h, “Ètica aplicada a la intel·ligència artificial”, Marina García-Granero Gascó

Marina García-Granero Gascó és Professora Ajudant Doctora de Filosofia Moral a la Universitat de València. Imparteix docència sobre ètica i deontologia en els Graus en Filosofia, en Nutrició Humana i Dietètica i en Ciència i Tecnologia dels Aliments. Forma part del Grup d'Investigació “Ètiques Aplicades i Democràcia”, liderat pels catedràtics Adela Cortina i Jesús Conill. Ha realitzat estades d'investigació en la Universitat de Lovaina a Bèlgica, a l'Escola Normal Superior de París a França, en la Universitat del Salento a Itàlia i en l'Institut de Filosofia del CSIC a Madrid. Ha publicat nombrosos articles en revistes acadèmiques especialitzades, especialment sobre Friedrich Nietzsche, i és membre de diverses societats acadèmiques com la Friedrich Nietzsche Society, a més de tresorera de la Societat de Filosofia del País Valencià.

13:20h, Debat

13:45h, Lliurament de premis del concurs "La IA en el teu dia a dia"

14:00h, Lliurament de premis Innocampus Explora a la multidisciplinarietat en el TFG

Llista d'enllaços: