University of Valencia logo Logo Laboratory of Social Sciences (Social·Lab) Logo del portal

En aquest apartat hem representat els nivells de risc de pobresa i exclusió social, així com els seus respectius subindicadors, distribuïts pels cinc models d'Estat de Benestar que podem trobar a la Unió Europea, responent cadascun a les particularitats que el seu model d'Estat representa per al mesurament d'aquest indicador. 

Model Nòrdic

Aquest model es caracteritza per alts nivells de protecció social, serveis universals i redistribució a través d'impostos. Inclou països com Dinamarca, Finlàndia, Suècia, Islàndia i Noruega.  

Model Continental

Aquest model es basa en una combinació de segur social i assistència social, amb una forta presència de l'Estat en la provisió de serveis socials. Inclou països com Bèlgica, França, Alemanya i Països Baixos.  

Model Liberal

Aquest model posa èmfasi en la llibertat individual i el mercat, amb una intervenció social limitada i un enfocament més reduït en la redistribució. Inclou països com el Regne Unit i Irlanda. 

Model Mediterrani

Aquest model es caracteritza per nivells mitjans de protecció social i una major dependència de la família i la comunitat en la provisió de serveis socials. Inclou països com Itàlia, Espanya, Grècia i Portugal. 

Model dels Països de l'Est

Aquest model està en transició, amb sistemes de benestar menys desenvolupats i una menor cobertura social comparat amb els models occidentals. Inclou països com la República Txeca, Estònia, Croàcia, Letònia, Lituània, Polònia, Romania, Eslovènia i Eslovàquia. 

Indicador AROPE estats del benestar

Mancança material estats del benestar

Llars mancança material severa estats del benestar

Llars espai social vulnerabilitat estats del benestar

Llars pobresa extrema estats del benestar

Llars llindar pobresa estats del benestar

Baixa intensitat laboral estats del benestar