L'observatori de Condicions de Vida recopila dades del País Valencià de l'Enquesta de Condicions de Vida (ECV) de l'INE. La ECV es realitza anualment des de l'any 2004 i conté dades sobre la distribució d'ingressos i l'exclusió social a nivell autonòmic i nacional, amb l'objectiu de disposar d'una font de referència sobre estadístiques comparatives de la distribució d'ingressos i l'exclusió social en l'àmbit europeu. Baix la denominació European Statistics on Income and Living Conditions (EU-SILC), la Enquesta de Condicions de Vida pertany al conjunt d'operacions estadístiques harmonitzades per als països de la Unió Europea.
Per a les unitats de mostreig s'ha pres la definició censal d'habitatge familiar, considerant-se com a unitat primària de mostreig la secció censal, i com a unitat última de mostreig l'habitatge familiar principal. S'inclouen en la mostra seleccionada inicialment totes les llars privades residents en els habitatges familiars principals seleccionades. Les unitats d'investigació de la ECV són tant les persones membres de llars privades que residixen en habitatges familiars principals, com les mateixes llars.
En aquest espai s'oferix tant informació sobre la distribució d'ingressos com de l'habitatge al País Valencià i es compara amb la resta d'Espanya i el total estatal. Les dades es presenten mitjançant taules que mostren l'evolució anual d'estadístics descriptius com la mitjana, la desviació típica i mesures de posició, obtinguts de l'encreuament de variables sociodemogràfiques o variables referides a les llars amb variables de renda.
Les taules que ací es presenten es distribuixen en el web en 2 blocs/mòduls:
-
Rendes
-
Rendes de Mercat
-
Rendes de Transferències socials
-
Renda Bruta
-
Impostos Directes
-
Renda Disponible
-
Vivienda
-
Presentació i metodologia
-
Taules
D’aquesta forma, tenim en primer lloc, les rendes de mercat brutes procedents tant del treball, com del capital. En segon lloc, es calculen les rendes de transferències socials monetàries brutes, procedents de les pensions i prestacions que distribueix l’Estat. En tercer lloc, les rendes brutes totals, obtingudes al sumar les rendes de mercat amb les transferències monetàries. En quart lloc, els impostos directes sobre les rendes brutes. I finalment, tenim la renda disponible, obtinguda en restar els impostos directes a la renda bruta. Dins d’aquests blocs, s’agrupen les taules per llars o individus segons el tipus d’informació proporcionada.