University of Valencia logo Logo del portal

  • Facultat de Fisioteràpia

La recuperació funcional és el tractament pal·liatiu més adequat en patologia crònica i del qual es tenen més evidències científiques en els diferents àmbits d’aplicació. Per aquesta raó, els i les fisioterapeutes han d’aprendre i millorar de manera específica aquest recurs terapèutic de gran importància en fisioteràpia.

Per a una correcta recuperació funcional mitjançant exercici, tècnicament anomenat cinesiteràpia, cal tenir coneixement d’una sèrie de matèries bàsiques específicament dirigides a aquesta teràpia. Algunes d’aquestes matèries generals són l’anatomia i biomecànica clínica, la histologia i fisiologia del teixit conjuntiu, l’aplicació del diagnòstic per imatge en la recuperació funcional del pacient, la planificació i protocolització de sistemes de treball mitjançant exercici, així com aspectes específics en les diferents fases de la recuperació, elecció correcta d’exercicis en funció de l’objectiu o l’adequada utilització d’electroestimulació en funció d’aquests aspectes, entre d’altres.

A més d’aconseguir competències relatives al coneixement d’aquestes ciències bàsiques i de les tècniques més adequades per al correcte diagnòstic i valoració, l’alumne/a ha d’aprendre aquelles tècniques específiques de tractament que se solen fer servir com a complement de la cinesiteràpia.

 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy